Ми у Facebook
08.05.2014, 15:28

Кредит МВФ: коли і скільки грошей отримає Україна

Найбільше грошей Україна отримає в липні цього року.
Україна отримала транш від МВФ у розмірі $ 3,2 млрд, видані в рамках дворічної програми кредитування на загальну суму $ 17 млрд. У цілому, відповідно кредитного графіку, цього року МВФ перерахує нам близько $7 млрд.



Скільки грошей отримає Україна, Create infographics

У Рівному обговорять можливості та загрози для бізнесу

Транш піде на погашення дефіциту бюджету і поповнення золотовалютних резервів. За оцінками експертів, це дозволить заспокоїти курсові коливання нацвалюти, пише Сегодня.

"Для банкірів, інвесторів і бізнесменів травневий транш стане позитивним знаком: у цій країні можна працювати і реалізовувати нові бізнес-проекти. Тому валютний ринок повинен заспокоїтися, а гривня навіть трохи зміцниться - до 10,5-11,2 грн./$", - вважає глава аналітдепартамента інвесткомпанії Eavex Capital Дмитро Чуріна.

"Мільярда мало, щоб гривня почала зміцнюватися. Але кредит МВФ може повернути довіру населення до банківської системи. І якщо люди знову понесуть раніше зняту валюту в банки або почнуть продавати долари , то курс долара стабілізується хоча бувши діапазоні 11-12 грн/$", - вважає президент Украналітцентра Олександр Охріменко.

Реальний стан української економіки: ІНФОГРАФІКА

Залишилися від траншу $2,2 млрд підуть на погашення газових боргів, відзначають експерти. "Ця сума дозволить Нафтогазу заплатити Газпрому борги, які сформувалися на 1 квітня 2014-го. Але цих грошей все одно не вистачає, адже росіяни заявили, що Україна винна за газ близько $ 3,5 млрд, з урахуванням споживання в квітні", - вважає директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич.

Він підкреслює, що борг - спірний, адже у Києва і Москви різні точки зору на ціну, за якою ми повинні купувати газ.

Чи отримає Україна в 2014 році кредит МВФ у повному обсязі, залежить від того, чи зможе Київ виконати взяті на себе зобов'язання: зробити гнучким курс гривні і підвищити тарифи на газ і тепло для населення

Також МВФ планує жорстко контролювати роботу Нацбанку, Мінекономіки, Мінфіну, Митниці й Податкової.






На правах реклами