Ми у Facebook
14.05.2014, 08:04

Які банки збанкрутували після Майдану ІНФОГРАФІКА

Для виведення з ринку шести банків, що пов'язуються з режимом Януковича, Фонду гарантування вкладів доведеться віддати все, що він має.
У першому кварталі 2014 тимчасова адміністрація була введена в п'ять фінустанов - Банк Даніель, Реал Банк, Банк Меркурій, Брокбізнесбанк і Банк Форум. Два останніх входять до групи великих банків (16 і 24 місце за активами). ЗМІ деякі з цих фінустанов пов'язували з тіньовими схемами режиму Януковича. Після публікації статті до числа неплатоспроможних додалася шоста установа - Інтербанк. У нього тимчасову адміністрацію ввели 24 квітня.

У банки "Форум" і "Меркурій" введено тимчасові адміністрації

Сума, яка підлягає компенсації зобов'язань перед вкладниками в названих банках (без урахування Інтербанку) може скласти близько 7,5 млрд грн, що наближається до загального обсягу активів ФГВФО в 7,92 млрд грн.

Банки Рівного



НБУ назвав найбільш прибуткові і збиткові банки

П'ятьма названими банками кількість фінустанов, визнаних неплатоспроможними в 2014 році, може не обмежитися. "Через те , що протягом декількох років НБУ не виконував свою основну функцію і нехтував законодавством, велика ймовірність введення тимчасової адміністрації в ще два десятки банків, - попереджає адвокат Ростислав Кравець. - У такій ситуації Фонд може залучати кредити у Кабміну або отримувати кошти з бюджету на безповоротній основі, що передбачено законодавством".

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ