Ми у Facebook
26.06.2014, 12:50

Через одеські компанії 6,5 млрд доларів США було виведено з України в офшорні зони [+Фото]

У період 2013-2014 роках два банки, підконтрольних одеському бізнесменові Борису Кауфману - ПАТ "Фінбанк" та ПАТ "Платинум Банк", вивели в офшорні зони 6,5 млрд доларів США. Документи, що підтверджують транзакцію, потрапили в розпорядження ЗМІ.
Джерелом виведених за кордон фінансових коштів були державні гроші, спрямовані на виконання бюджетних програм. Компанії, задіяні в даних операціях, у більшості своїй зареєстровані за двома адресами в будівлях, що належать Борису Кауфману в місті Одесі - на проспекті Шевченка та вул. Посмітного. Про це пише "Деловая столица".

Борг заробітної плати на приватних підприємствах Рівненщини - 8 мільйонів

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про те, що нардеп Сергій Міщенко звинуватив "Фінбанк" і "Платинум Банк" у фінансуванні сепаратистів. Міщенко звернувся у Службу безпеки України і Міністерство доходів і зборів з вимогою перевірити можливу причетність банків "Фінбанк" і "Платинум Банк" до фінансування сепаратистських рухів в Україні. Перевірки, зокрема, виявили дані про двадцяти семи транзакціях загальним обсягом $6,5 млрд.

"Ця схема діяла за участю посадових осіб Національного банку України під час правління Віктора Януковича та Сергія Арбузова. На даний момент з осіб, задіяних у цій схемі, при посаді перебуває тільки колишній заступник Сергія Арбузова - Володимир Кротюк. Степан Кубів (екс-глава НБУ) призначив Кротюка на посаду першого зама глави НБУ. Зараз спільно з іноземними колегами перевіряється подальший рух даних коштів, чи були вони спрямовані на фінансування сепаратистської і терористичної діяльності на південному сході України", - повідомило джерело в Міністерстві доходів і зборів.

Ліси Рівненщини принесли бюджету більше 20 мільйонів гривень

Втративши доступ до бюджетних коштів, ПАТ "Фінбанк" та ПАТ "Платинум Банк" переживають зараз не найкращі часи, займаючи перші рядки рейтингу найбільш збиткових банків України з показником більше 60 млн. Давній партнер Бориса Кауфмана - Олександр Грановський - не бере участі в управлінні банківським сегментом групи.


















Нагадаємо, що декілька днів тому активісти пікетували російські банки у Львові, в список банків, які пікетували потрапив і “Platinum Bank”.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ