Ми у Facebook
09.07.2014, 17:05

У Рівному депутата обласної ради притягнули до відповідальності

Рівненські УБОЗівці притягнули до відповідальності депутата обласної ради. Крім того наразі перевіряється причетність депутата до відмивання 1,7 мільйона гривень.
У червні міліціонери до суду скерували кримінальне провадження за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України за фактом використання завідома підробленого документа. Про це повідомили в УБОЗ УМВС України в Рівненській області.

Співробітники УБОЗ УМВС України в Рівненській області встановили, що в липні 2011 року, депутат шостого скликання Рівненської обласної ради, володіючи дипломом спеціаліста за спеціальністю комп’ютерні системи проектування від 14 березня 1996 року, та додатком до диплома спеціаліста Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», які фактично вказаним вищим навчальним закладом не видавалися, нотаріально засвідчив їх копії із оригіналів документів.

Рівненщина: правоохоронці виявили махінації на 1,7 млн гривень

У подальшому, з метою вступу на заочну форму навчання Інституту післядипломної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка, особисто подав письмову заяву про надання допуску до вступних випробувань, у якій зазначив завідомо неправдиві відомості про отримання повної вищої освіти у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут».

У жовтні 2011 року зловмисник, використавши нотаріально засвідчені копії документів, уклав з Інститутом післядипломної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка договір про надання освітньої послуги зі здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» на заочній формі навчання правничого факультету, за спеціальністю «правознавство», згідно з яким зарахований студентом вказаного вищого навчального закладу.

Також народний обранець вніс неправдиву інформацію про закінчення вище згаданого навчального закладу при заповненні анкети-заявки, яка була використана на офіційному веб-порталі Рівненської обласної ради.
На даний час Галицьким районним судом міста Львова проводиться судовий розгляд по даному факту.

Шестеро мешканців Рівненщини попалися на копанні бурштину

— Крім того наразі перевіряється причетність депутата до створення приватного підприємства, яке причетне до розкрадання бюджетних коштів, що виділялися Департаментом капітального будівництва Рівненської ОДА під час поточних та капітальних ремонтів доріг одного з районів області, капітальних ремонт комунального закладу Рівненського обласного відділу освіти, — зазначив тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника УБОЗ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Павло Воронцов. — Зокрема, кошти, які надходили з бюджету на розрахункові рахунки приватного підприємства перераховувались на рахунки пов’язаних суб’єктів підприємницької діяльності. Таким чином, вони перевели у готівку 1,7 мільйона гривень та вчинили протизаконні дії, які полягають у заволодінні державними коштами та їх легалізації (відмиванні).






На правах реклами