Ми у Facebook
08.09.2014, 15:20

Митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій: "Наші храми захоплюють прихильники войовничого УПЦ КП"

rivne-pravoslavne.org.ua

На офіційному сайті Рівненської єпархії УПЦ МП опублікували звернення Високопреосвященнішого Варфоломія, Митрополита Рівненського і Острозького до духовенства, чернецтва і віруючих Української Православної Церкви в Рівненській єпархії.
Всечесні отці, доброгі браття і сестри.

Знову, як і в 90-х роках минулого століття, над нашими православними храмами нависла загроза - захоплення їх прихильниками войовничого УПЦ КП. Його лідери й прибічники, грубо порушуючи чинне законодавство, нехтуючи думкою православних християн, законних власників церков, захоплюють наші храми. На сьогодні уже захоплено три православних храми; зберігається загроза захоплення інших. Наші звернення до представників владних структур про захист православних храмів не дають ніяких результатів. Залишається єдина надія на Бога і Його всесильну допомогу.

Сили зла, в такий трудний для нашої Держави час, прикриваючись патріотичними закликами, сіють розбрат і ворожнечу серед нашого народу. Прихильники УПЦ КП забувають просту істину, що своїми діями вони віддаляють час можливого об’єднання в майбутньому в Єдину Православну Церкву.

На Рівненщині ще одна громада перейшла з Московського патріархату у Київський

Тому зараз, як ніколи раніше, нам, православним віруючим, потрібно берегти свою віру, захищати нашу Православну Церкву та її храми, берегти єдність і порозуміння між собою. Господь випробовує нас, нашу віру і наше терпіння. У нас є добрий приклад – це сотні святих угодників Божих, які, покладаючись на волю Божу, достойно пройшли всі земні випробування, зберегли свою вірність Христу і Його Православній Церкві. По тому, як ми берегли Православну Церкву і її храми, Господь буде судити, які ми християни.

Не піддаваймось провокаційним закликам, звинуваченням і образам всіх тих, хто, прикриваючись далеко нецерковними інтересами, бореться з Богом і Його Церквою.

Молімось, щоб у цей складний час Господь укріпив нашу віру, терпіння і нашу надію.

Наші предки, покладаючись на волю Божу, переживаючи трудні часи, свою молитву завжди підсилювали добровільно покладеним на себе постом. Щоб сила молитви та посту дала нам наснаги протистояти злу і зберегти свою віру, послідуймо доброму прикладу наших предків.

Особливо закликаю піднести свої молитви і піст чернецтво нашої єпархії, оскільки молитва звершена в монастирях, має надзвичайно велику силу.

На Рівненщині ще одне село перейшло з Московського у Київський патріархат

Я, як Ваш архіпастир, закликаю всіх Вас 10, 11 і 12 вересня звершити богослужіння в храмах і після читання святого Євангелія піднести молитву преподобного Єфрема Сірина «Господи і Владико живота моєго...», підсилити свій особистий піст і молитву, звершуючи добрі справи.

Нам чекати допомоги від сильних світу цього не приходиться. Тому, покладімось на милість Божу, заступництво Пресвятої Богородиці й молитовну поміч святих угодників Божих. Будемо і надалі твердо стояти на сторожі нашої віри, Православної Церкви та її храмів, і нехай Господь буде нам завжди в поміч.

Смиренний Варфоломій,
з ласки Божої Митрополит Рівненський і Острозький

Нагадаємо, що у липні селяни з Солонева Радивилівського району одноголосно вирішили, що їхня церква повинна перейти з Московського до Київського патріархату. Тепер така ж ситуація склалася у селі Острів того ж Радивилівського району.

Звернення з сайту rivne-pravoslavne.org.ua/





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ