Ми у Facebook
05.10.2014, 16:40

Новий порядок надання пільгового проїзду студентам та учням

Міністерство освіти і науки закликає перевірити свої студентські та учнівські квитки у Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО). Якщо немає даних у базі - за квиток на поїзд чи електричку доведеться платити повну вартість.
Із 1 жовтня 2014 року набувають чинності зміни до Порядку надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.1999 р. № 541 (зі змінами).

У звязку з цим Міністерство освіти і науки України закликає студентів та учнів перевірити відомості щодо наявності даних студентських (учнівських) квитків в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО) на сайті ДП «Інфоресурс».

Із цією метою відкрито сервіс «Перевірка студентського/учнівського квитка за даними ЄДЕБО» (http://www.inforesurs.gov.ua/info-per/inforesurs-per-doc.html ), за допомогою якого кожний студент вищого навчального закладу та учень професійно-технічного навчального закладу має можливість перевірити дані щодо наявності власного студентського (учнівського) квитка в ЄДЕБО.

У разі відсутності зазначених даних, МОН радить студенту або учню звернутися до адміністрації навчального закладу, в якому він навчається.

Міністерство освіти і науки України попереджає, що з 1 жовтня 2014 року пільговий проїзд у поїздах міжміського сполучення студентам денної форми навчання вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів, незалежно від форм власності, буде оформлятися у разі, коли статус студента (учня) підтверджений даними, що містяться в ЄДЕБО.

Так, студенти (учні), дані студентських (учнівських) квитків яких будуть відсутні (та/або некоректні) в ЄДЕБО, НЕ МАТИМУТЬ можливості реалізувати право на пільговий проїзд у залізничному транспорті.

Нагадаємо, Наказом МОН від 16 червня 2014 року № 716 «Про затвердження Змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 25 жовтня 2013 року № 1474», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 1 серпня 2014 року за № 898/25675, внесено зміни до Положення про студентські (учнівські) квитки державного зразка. Відповідно до змін, навчальні заклади при формуванні замовлення на виготовлення студентських (учнівських) квитків державного зразка самостійно визначаються зі зразком картки студентського (учнівського) квитка.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ