Ми у Facebook
09.10.2014, 18:24

Олексій Кособуцький - політик, який говорить непопулярні речі

У Рівненській обласній раді навряд чи хтось розуміється в питаннях бюджету краще за Олексія Кособуцького.
Досвідчений підприємець і активний політик, він, ще будучи депутатом Костопільської районної ради минулого скликання, очолював там бюджетну комісію і побудував її роботу так, що саме депутатський корпус, що представляє громаду, став реальним центром прийняття рішень при розподілі коштів місцевої скарбниці.

Волонтери благодійного фонду “Руєвит”: “Як не ми, то хто?”

Не дивно, що тодішній голова облдержадміністрації Віктор Матчук запросив Олексія Кособуцького на посаду свого радника. Згодом влада змінилась, але професіонали потрібні завжди. Тож коли пан Олексій пройшов до Рівненської обласної ради нинішнього скликання, його одностайно обрали головою найвпливовішої комісії — бюджетної. Попри те, що депутатом Олексій Кособуцький став від політичної сили, що була опонентом правлячої на той час команди Януковича.

Проте, з часом принциповість і професійний підхід при розподілі бюджетних коштів зіграли з Олексієм Кособуцьким злий жарт. Все більше ставало невдоволених тим, що досвідчений політик і фінансист стоїть на заваді тіньовим оборудкам з грошима обласного бюджету. Гірка іронія полягає в тому, що фінал цього протистояння прийшовся вже на час після Майдану. І для усунення Олексія Кособуцького з посади голови бюджетної комісії представники старої влади, які на ґрунті спільного збагачення швидко знайшли спільну мову з частиною “нової команди”, використали ті самі механізми, з допомогою яких народ висловив недовіру режиму Януковича. “Активісти”, “народні віча”, голослівні, але гучні звинувачення в неіснуючих злочинах...

Олексій Кособуцький сприйняв це спокійно і навіть з певною гіркою іронією: людей, які чесно говорять про непопулярні речі, завжди трохи недолюблюють. Багатьом запам'яталось, як з трибуни обласної ради, у відповідь на замовні вигуки “Ганьба!” привезених до Рівного “активістів”, пан Олексій сміливо звернувся до зали: “Люструйте мене!” Але аргументовано заперечити принциповій позиції депутата — набагато важче, ніж втопити конструктивну дискусію у вигуках і емоціях...

Олексій Кособуцький не тримався за крісло голови бюджетної комісії, і коли представники старої влади спільно з частиною своїх начебто опонентів нашкребли голоси для висловлення йому недовіри, чесно склав повноваження, і нині висловлює своє бачення шляхів розвитку області як рядовий депутат. Так само аргументовано заперечує проти “дерибану” коштів обласної громади, який нині вчергове намагаються здійснити під приводом оплати будівельних робіт кількох фірм, наближених до депутатів облради. Так само має і відстоює власну позицію, так само говорить про непопулярні речі. А бюджетна комісія, між іншим, – вже півроку без голови. “Скинути” Кособуцького виявилось легше, ніж знайти йому гідну заміну. Можливо, тому, що в нинішній облраді, яка себе давно дискредитувала як представницький орган громади Рівненщини, такої людини просто немає.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ