Ми у Facebook
20.11.2014, 16:31

На Рівненщині розвивати туризм допоможе Євросоюз [Фото+Відео]

Нещодавно на Рівненщині стартував проект „Розвиток сільського зеленого та екологічного туризму як планомірна складова економічного розвитку Березнівського району”, що фінансується Європейським Союзом.
Всесвітній день туризму любителі подорожей відзначають 27 вересня. Це свято започаткували члени Всесвітньої туристичної організації з 1979 року для пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.
Приємно, що напередодні цього свята на Рівненщині стартував проект „Розвиток сільського зеленого та екологічного туризму як планомірна складова економічного розвитку Березнівського району”, що фінансується Європейським Союзом.

Рівненська ОДА підтримує створення етнічного парку в Березнівському районі

На прес-конференції з цієї нагоди, яка була проведена у приміщенні Березнівської районної ради, виступив її голова Віталій Ничипорук, який розповів про можливості Березнівщини для розвитку сільського зеленого туризму, роль представницьких органів влади у сприянні сторення нових робочих місць. Саме Березнівська районна рада взяла участь у конкурсі проектів, організованому представництвом Європейського Союзу в Україні в рамках програми „Підтримка регіонального розвитку України” і починає його реалізовувати.

ТОП-10 об'єктів "Волині туристичної" [+Фото]

Керівник проекту Борис Берташ ознайомив присутніх із основними роботами, які будуть виконані за період реалізації проекту, та його особливостями. Зокрема було наголошено, що основні роботи будуть проводитись на території регіонального ландшафтного парку Надслучанський, на базі якого планується створення Національного природного парку. Тому усі напрацювання будуть використані у діяльності новоствореного Національного парку, що сприятиме продовженню започаткованих у рамках проекту робіт. Зокрема планується створення етнопоселення із діючою кузнею, ткацькими верстатами, гончарним кругом, відкриття нових піших, велосипедних та кінних маршрутів, проведення етнофестивалю. Такі заходи сприятимуть з одного боку збільшенню кількості туристів, які відвідуватимуть Березнівщину, а з іншої - створюватимуть нові робочі місця.



Проект Березнівська районна рада буде реалізовувати спільно із партнерами – громадською організацією „Рівненський центр маркетингових досліджень” та Надслучанським інститутом Національного університету водного господарства та природокористування. Керівник ГО „Рівненський центр маркетингових досліджень” Тарас Микитин наголосив на важливості просування туристичних продуктів Рівненщини, зокрема унікальних природних ландшафтів Березнівщини, які отримали назву Надслучанської Швейцарії. Громадська організація має досвід впровадження міжнародних грантових проектів і з повною відповідальністю буде реалізовувати даний проект.



Про створення нових екологічних стежок розповів Володимир Гончар – директор Надслучанського інституту НУВГП. На території Надслучанського регіонального парку знаходиться 25 об’єктів природно-заповідного фонду. Викладачі інституту мають відповідний досвід у створенні таких стежок.



По завершенні прес-конференції всі її учасники виїхали на місця реалізації проекту. Мали змогу помилуватись осінніми барвами поліських лісів, красою Соколиних гір, величчю Губківського замку та розміреним плином річки Случ.



Сюжет телеканалу РТБ про презентацію проекту






На правах реклами