Ми у Facebook
29.11.2014, 14:00

Дзвінок про замінування суду в Рівному: "Скоро ви злетите в повітря"

Через дзвінок про замінування евакуювали 55 людей, які перебували у приміщенні Рівненського апеляційного господарського суду.
27 листопада о 12.03 до чергової частини Рівненського міського відділу міліції надійшло повідомлення від чергового ДСНС про те, що о 12.00 годині на лінію «101» надійшло повідомлення від голови суду про замінування будівлі Рівненського апеляційного господарського суду.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Рівненського міськвідділу міліції, група спеціалістів-вибухотехніків НДЕКЦ при УМВС України в Рівненській області, спецпідрозділ «Грифон», медики, рятувальники та працівники СБУ України.

За 10 хвилин було здійснено повну евакуацію людей, під час якої евакуйовано всіх 55 осіб, які перебували у приміщенні.

Наразі встановлено, що на стаціонарний телефон в приймальню суду, що по вулиці Яворницького, 59, близько 12.00 годині зателефонував невідомий і грубим чоловічим голосом українською мовою сказав: «Люстрація дійшла і до Вас. Скоро Ви злетите в повітря. Приміщення суду заміновано».

Спеціалісти провели огляд з метою виявлення вибухових пристроїв та речовин, або конструктивно схожих на них предметів, в результаті якого вибухонебезпечних об’єктів в адміністративному приміщенні не виявили. Повідомлення про замінування виявилось неправдивим. О 14 годині 00 хвилин Рівненський апеляційний господарський суд відновив свою роботу.

— Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України за фактом неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, — зазначив начальник Рівненського МВ УМВС в Рівненській області Руслан Мельник. — Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до шести років.

Триває досудове рослідування. Особу зловмисника встановлюють. Відомо, що телефонне повідомлення надійшло з Луганської області, повідомила Надія Юрчук із Рівненського міськвідділу міліції.

До теми:

ФОТО З МІСЦЯ ПОДІЇ: У Рівному повідомили про замінування "Укрпошти"


Втретє замінували Рівненську ОДА


Рівненську облдержадміністрацію знову замінували


Замінували будівлю Рівненської обладміністрації та облради





На правах реклами