Ми у Facebook
04.01.2015, 18:00

Для рівнян щедруватиме понад 60 волинян

Волинський державний академічний народний хор 26 січня виступить для рівнян з новою різдвяною програмою «Щедрівочка щедрувала». Загальновідомий колектив, заснований в 1979 році,презентуватиме свою шоу-програму в Рівненському академічному українському музично-драматичному театрі.
Волинський народний хор провів більше трьох тисяч концертів. Насолодитися виступом колективу мала змогу не лише українська публіка, а й закордонні поціновувачі хорової музики. Із великим успіхом Волинський народний хор гастролював в Казахстані, Білорусії, Узбекистані, Грузії, Азербайджані, Росії, країнах Прибалтики. Колективу аплодували найбільші концертні зали США та Канади, Італії, Греції, Польщі, Австрії, Бельгії, Франції, Німеччини та багатьох інших країн Європи.

В основному ж складі колективу близько 80 артистів із вищою базовою освітою, серед яких 5 заслужених артистів України та 1 заслужений діяч мистецтв України.

Основу репертуару колективу складає пісенний, музичний та хореографічний матеріал Волині, в якому особлива увага приділяється фольклорній спадщині, записаній Лесею Українкою.

Нині репертуар Волинського народного хору доволі різноманітний і налічує понад 150 пісень, танців та вокально-хореографічних композицій. Більшість цих творів є оригінальними і вперше були виконані саме волинськими носіями культури.

За час існування Волинського народного хору репертуар колективу став джерелом народної пісенної творчості, з якого повною мірою поповнюють свої програми багато інших самодіяльних колективів Волині та України. Величезної популярності набрали такі пісні як, «Гиля, гиля сірі гуси», «Біда мене та заставила», «Ой на горі цигани стояли», «В Києві на ринку», «Ой Морозе, Морозенку», «Їхали хлопці з ярмарку» та особливо, українська народна пісня «Соколи». В останні роки репертуар постійно прогресуючого колективу також стабільно поповнюється оригінальними та сучасними творами відомих волинських композиторів Віктора Тиможинського, Петра Свіста та Мирослава Стефанишина, які сміливо і досить вдало йдуть на творчий експеримент.

Минулоріч рівняни та гості міста вже мали змогу поглянути і почути на виступ Волинського народного хору. Це було справді незабутнє видовище, адже на одній сцені виступали близько 60 артистів, які одночасно співали, танцювали та забезпечували музичний супровід. Цьогоріч волиняни обіцяють подарувати своїм шанувальникам ще більш грандіозну шоу-програму.

Отож, всі поціновувачі народних пісень знову мають змогу насолодитися виступом Волинського народного хору, що виступить в Рівненському облмуздрамтеатрі 26 січня. Таку нагоду рівнянам дарує Роман Яворський та святкова агенція «Мегаподія».

- Волинський народний хор вже давно здобув всеукраїнське та міжнародне визнання, - каже Роман Яворський. – І найвищою нагородою для колективу стала безмежна любов народу до його пісень. Волинські митці сьогодні виконують важливу місію, адже популяризують українське слово та патріотизм, дарують глядачам позитивний настрій, який так потрібен нам, українцям, в цей важкий для усіх нас час.

Квитки на різдвяну шоу-програму Волинського народного хору можна придбати в касах Рівненського облмуздрамтеатру. Замовлення квитків за телефоном: 63-34-47, 22-21-06. Дата проведення заходу – 26 січня. Початок – о 19.00.



Статті до теми:

Волинський державний хор знову у Рівному [+Фото]


У Рівному відбудеться музично-новорічне дійство «Новорічна зіронька»


Хто став переможцем телевізійного кулінарного шоу "МастерШеф - 4" [+Фото]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ