Подати
оголошення

Ресторан Манхеттен
05.02.2015, 15:00

Як посолити оселедці по-домашньому [+ПОРАДИ]

Смачна рибка, приготована власними руками за домашнім рецептом – поза конкуренцією на нашому столі! І швидко, і натурально, і солі скільки треба. А ще - набагато вигідніше, ніж купувати солоні делікатеси на базарі, у магазині чи в супермаркеті.
У маринаді зі спеціями

Рецепт на 3 великі морожені оселедці: 1 л води, 2 неповні столові ложки солі, 1 столова ложка цукру, 10 горошин чорного перцю, 3-4 лаврові листочки, олія, при бажанні – товчені зерна коріандру або улюблені сушені трави чи спеції для риби.


1. Почистіть розморожену рибу, видаліть нутрощі, голову, хребет, усі кістки, плавці та шкіру. З черевця зішкребіть ножем всю чорну плівку. Складіть цілі шматки філе в емальований посуд чи пластиковий контейнер.

2. Окремо приготуйте розсіл. Для цього скип’ятіть воду з цукром, сіллю перцем, лавровим листом чи іншими спеціями. Дайте охолонути.

3. Залийте оселедці розсолом, накрийте кришкою і покладіть на холод. Наступного дня вони будуть готові.

4. Перед тим, як подавати на стіл, оселедці наріжте красиво навскіс, складіть на плоску тарілку, полийте олією, прикрасьте зеленою цибулею чи петрушкою.


У банці - з цибулею, оцтом та олією

Рецепт на 1 кг свіжої чи мороженої риби: 2 жмені солі, 1 столова ложка цукру, 4 великі лаврові листки, перець чорний та духмяний горошком, 2-3 білі або червоні ріпчасті цибулини, 1 столова ложка оцту, 2-3 столові ложки олії.


1. Розморозьте з вечора рибу. Почистіть її. Зніміть шкірку. Наріжте шматочками (можна з кісточками і без). Покладіть у миску, добре посипте сіллю, перемішайте. Дайте вистояти 2 години, а потім добре промийте.

2. У скляну банку чи інший посуд складіть шарами рибу та кільця цибулі, між ними – лавровий лист та перець горошком. Наприкінці полийте оцтом та олією. Через 24 години оселедці готові.


У каструлі - з насінням кропу

На 3-літрову емальовану каструлю злегка відталих морожених оселедців: 1 склянка солі, 3 столові ложки цукру, лавровий лист, перець, насіння або «парасольки» сухого кропу.


1. Якщо купили морожену рибу, дайте їй трохи відтанути у прохолодному місці, промийте зверху водою. Видаліть зябра (вони дуже гіркі) та нутрощі. Складіть щільно цілі рибини у трилітрову каструлю.

2. Зверху насипте сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, насіння кропу. Залийте до верху холодною кип`яченою водою. Накрийте кришкою, добре збовтайте, щоб сіль та цукор розчинились, а спеції рівномірно розподілились між рибинами.

3. Поставте посуд з оселедцями у тепле місце. Через 24 години малосольні оселедчики готові. Якщо треба більш солоні, тримаємо в теплі дві доби. А потім треба помістити в холодне місце. Зберігати не більше тижня – десяти днів.

За цим рецептом можна посолити скумбрію.

За матеріалами: kuroed.com, Бабушкина кухня та власного досвіду.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рецепти: Салати з рибою
Коментарі: