Ми у Facebook
13.02.2015, 10:35

Ситуація у зоні протистояння бойовиків та рівненських військових

Особовий склад оперативного командування "Північ" продовжує виконувати бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. В якій ситуації нині знаходяться рівненські військові?
Про ситуацію в зоні протистояння бойовиків та рівненських військових інформує прес-центр ОК "Північ":

Особовий склад оперативного командування "Північ", від солдата до генерала, продовжує доводити свою мужність, професіоналізм та навченість. Вони нажаль набуті не на навчальних полігонах, а в бойових умовах, де кожний прорахунок може коштувати людських життів.
Так в районі населеного пункту ОБОЗНЕ, з російського танка Т-72, наші бійці зробили набір запчастин, причому башту опинилась окремо від корпусу, а екіпаж цієї машини ніколи більше не буде топтати українську землю. В додачу до танка, в районі СТАНО-ЛУГАНСЬКЕ було завдано потужного вогневого удару та знищено дві одиниці автомобільної техніки. Російські КАМАЗИ перетворились на обгорівші острови.

З метою контбатарейної боротьби, упередження нанесення бойовиками вогневих ударів та подавлення вогневих засобів противника, артилерійськими підрозділами сектора було виконано 60 вогневих завдань.

Щодо загальної обстановки, за добу противник здійснив 25 обстрілів позицій військ оперативного командування "Північ". З БМ-21 "ГРАД" – 9 обстрілів, з ствольної артилерії та мінометів – 8, з танку – 2, зі стрілецької зброї та гранатометів -6 разів.

Протягом вказаного періоду найгарячіше протистояння з незаконними збройними формуваннями залишається район населеного пункту ЩАСТЯ. Яке зазнало три вогневих удара з реактивних систем залпового вогню. Удари наносилися не тільки по блокпостам та опорним пунктам, а ціленаправлено бандити били по місту та ЛУГАНСЬКІЙ ТЕС.
Зазнав обстрілів особовий склад який виконує бойові завдання на блок-постах та взводних опорних пунктах в районах населених пунктів СТАНО-ЛУГАНСЬКИЙ, КРИМСЬКЕ, ТРЬОХІЗБЕНКА, ВЕРХНЬО-ВІЛЬХОВЕ, ГОРСКОЕ, СТАРИЙ АЙДАР. Удари наносилися з БМ-21 "ГРАД", важкої артилерії, танків та стрілецької зброї.

Відмічається нарощування інтенсивності розвідувальних дій противника. Так в зоні відповідальності військ оперативного командування "Північ", за добу зафіксовано 15 прольотів ворожих безпілотників в районах ТОШКІВКА, ФРУНЗЕ, КРИМСЬКЕ та ЩАСТЯ.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:


У зоні АТО загинув 37-річний мінометник з Рівненщини



Рівненські військові знищили склад боєприпасів терористів





На правах реклами