15.02.2015, 16:45
Рецепт: млинці по-мексиканськи
Любителі екзотичної кухні та кулінарних експериментів можуть спробувати приготувати майже справжні мексиканські млинці "тортільяс".
Їх називають мексиканським хлібом, з ними готують буріто - популярну в Латинській Америці страву. Для цього у заздалегідь спечені млинці або тонкі сухуваті коржики загортають різноманітні гострі начинки з м’ясом, куркою, індичкою, кукурудзою, квасолею, перцем та зеленню - всім смачним, що є в хаті.
Млинці "тортільяс": 2 склянки кукурудзяного борошна (або пшеничного, або суміш і того, й іншого), 4 яйця, 2 склянки молока, сіл, перець, олія.
Начинка для "буріто": 200 г пісної шинки (смаженого або печеного м`яса), 1 солодкий червоний перець, 1 перець чилі, 1 ріпчаста цибулина, 3-4 столові ложки тертого сиру (пармезан, голландський, пошехонський), 5 свіжих або консервованих помідорів (томатний соус або домашня аджика), 1 пучок зеленої петрушки та іншої улюбленої зелені, 1-2 зубчики часнику, чорний та червоний гіркий мелений перець, 1 чайна ложка погашеної соди, сіль, олія.
1 Змішайте борошно, соду та сіль у мисці. Додайте 3 яйця, 3 столові ложки олії та півтори склянки теплого молока. Вимішайте і відкладіть на 1 годину в тепле місце, накривши кришкою або рушником.
2. На невеликій добре розігрітій і змащеній олією або маслом сковорідці спечіть з обох сторін млинці-коржі.
3. Залишок молока змішайте з 1 яйцем, посоліть, поперчіть. Змастіть цією сумішшю готові млинці і знову підсмажте їх з обох боків на сковорідці.
4. Приготуйте начинку: шинку, м'ясо, солодкий перець, часник, петрушку та іншу зелень, помідори подрібніть, вкиньте в сковорідку, додайте ложку кетчупу або кілька ложок аджики (це вже на ваш смак), потушкуйте 5 хвилин, посоліть, поперчіть, обов’язково додайте гострий перець (чилі, каєнський).
6. Готову масу трохи охолодіть, викладіть на середину млинців, згорніть у трубочку або складіть з трьох боків (як відкритий конверт).
7. Покладіть приготовані бурітос на змащену олією чи маслом сковорідку або плоску форму, посипте тертим сиром і запечіть у гарячій духовці, щоб сир розплавився. Одразу ж і подавайте. Можна під гітару й у капелюсі - сомбреро :)
Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВАПереглядів: 10640загорнути, перець, начинка, мексиканські млинці, тортільяс, буріто
Інші статті рубрики:
Ракети не вдалося збити: На Львівщині є влучання
Нічна масована атака на Україну не минула безслідно для Львівщини. На щастя, обійшлося без жертв.
переглядів: 254
Порошок був не пральним: На Рівненщині затримали рецидивістку, яка ввозила в Україну прекурсори
Служба безпеки України ліквідувала канал контрабандного ввезення в Україну прекурсорів, з яких виготовляють психотропи.
переглядів: 161
росіяни вдарили по енергооб'єктах: В деяких областях вводять графіки відключень електрики
Укренерго повідомляє про наслідки нічної атаки росіян.
переглядів: 191
5 хвилин на підготовку: максимально швидкий рецепт яблучого пирога до чаю
Що приготувати, коли хочеться смакоту, але багато часу немає? Смачний швидкий пиріг за нашим рецептом!
переглядів: 1221
Уже цього тижня частина християн святкуватиме Великдень
Дізнайтеся усі дати цієї важливої для християн (і не тільки) події.
переглядів: 505