Рецепт: млинці по-мексиканськи
Їх називають мексиканським хлібом, з ними готують буріто - популярну в Латинській Америці страву. Для цього у заздалегідь спечені млинці або тонкі сухуваті коржики загортають різноманітні гострі начинки з м’ясом, куркою, індичкою, кукурудзою, квасолею, перцем та зеленню - всім смачним, що є в хаті.
Млинці "тортільяс": 2 склянки кукурудзяного борошна (або пшеничного, або суміш і того, й іншого), 4 яйця, 2 склянки молока, сіл, перець, олія.
Начинка для "буріто": 200 г пісної шинки (смаженого або печеного м`яса), 1 солодкий червоний перець, 1 перець чилі, 1 ріпчаста цибулина, 3-4 столові ложки тертого сиру (пармезан, голландський, пошехонський), 5 свіжих або консервованих помідорів (томатний соус або домашня аджика), 1 пучок зеленої петрушки та іншої улюбленої зелені, 1-2 зубчики часнику, чорний та червоний гіркий мелений перець, 1 чайна ложка погашеної соди, сіль, олія.
1 Змішайте борошно, соду та сіль у мисці. Додайте 3 яйця, 3 столові ложки олії та півтори склянки теплого молока. Вимішайте і відкладіть на 1 годину в тепле місце, накривши кришкою або рушником.
2. На невеликій добре розігрітій і змащеній олією або маслом сковорідці спечіть з обох сторін млинці-коржі.
3. Залишок молока змішайте з 1 яйцем, посоліть, поперчіть. Змастіть цією сумішшю готові млинці і знову підсмажте їх з обох боків на сковорідці.
4. Приготуйте начинку: шинку, м'ясо, солодкий перець, часник, петрушку та іншу зелень, помідори подрібніть, вкиньте в сковорідку, додайте ложку кетчупу або кілька ложок аджики (це вже на ваш смак), потушкуйте 5 хвилин, посоліть, поперчіть, обов’язково додайте гострий перець (чилі, каєнський).
6. Готову масу трохи охолодіть, викладіть на середину млинців, згорніть у трубочку або складіть з трьох боків (як відкритий конверт).
7. Покладіть приготовані бурітос на змащену олією чи маслом сковорідку або плоску форму, посипте тертим сиром і запечіть у гарячій духовці, щоб сир розплавився. Одразу ж і подавайте. Можна під гітару й у капелюсі - сомбреро :)

загорнути, перець, начинка, мексиканські млинці, тортільяс, буріто
Свято на гачку: як Рівненщина відзначає День рибалки та де можна порибалити

Кожної другої неділі липня в Україні відзначають День рибалки — свято людей, для яких вудка, тиша над водою і терпіння стали не лише хобі, а іноді й справою життя. Цього року це 13 липня.
переглядів: 264
Лайфхаки для кухні: як правильно зберігати крупи?

Часто при неправильному зберіганні круп, у квартирі чи будинку з'являється міль та інша живність.
переглядів: 798
На Рівненщині шукають донорів крові з негативним резусом

У Рівненському обласному центрі служби крові повідомили про нестачу донорської крові з негативним резус-фактором. Найгостріша потреба — у групі В(III) Rh-.
переглядів: 239
На війні загинув колишній рятувальник із Рівненщини Тарас Коваль

Головне управління ДСНС України у Рівненській області повідомило про загибель колишнього рятувальника 2-го Державного пожежно-рятувального загону Тараса Богдановича Коваля.
переглядів: 404
Сергій Мерчук очолив патрульну поліцію Волинської області

У Волинській області призначено нового керівника управління патрульної поліції. Посаду обійняв майор поліції Сергій Мерчук.
переглядів: 293
Реклама