Ми у Facebook
22.02.2015, 14:15

Поїзд «Київ – Львів» курсуватиме, як і раніше, через Рівненське Полісся

Єдиний залізничний маршрут, яким мешканці поліських районів Рівненської області могли доїхати до Києва та Львова, вирішено залишити.
Раніше «Укрзалізниця» повідомила про планову відміну поїзда «Галичина» (№141 «Київ – Львів» та № 142 «Львів – Київ») з 20 лютого 2015.

Як повідомила прес-служба Рівненської обласної ради, важливо було вирішити це питання, оскільки цей поїзд єдиний, яким громадяни поліських районів могли діставатися до Львова та Києва. Лише на території області потяг робив зупинки у Рокитному, Томашгороді, Клесові, Сарнах, Антонівці та Рафаловці. Його відміна змусила б громадян істотно збільшити витрати на проїзд, витрачати зайвий час.

Тому 13 лютого, під час робочого візиту на Рівненщину міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, голова облради Михайло Кирилов попрохав сприяти у скасуванні рішення «Укрзалізниці», щоб не допустити й в без того складний час додаткової соціальної напруги серед жителів Полісся. «Спершу в особистій розмові, а згодом і на зустрічі з адміністративно-господарським активом Рівненської області Андрій Пивоварський запевнив, що поїзд відміняти не будуть і він й надалі курсуватиме за цим маршрутом», – сказав голова Рівненської облради.

Отже, поїзд № 141/142 «Київ – Львів» не скасовують. Як повідомила 13 лютого прес-служба Укрзалізниці, зі столиці потяг вирушає о 15:52 та прибуває до Львова о 04:38. У зворотному напрямку поїзд вирушає о 21:40 та прибуває до Києва о 10:32. У складі поїзда вагони класу люкс, плацкарт та купе.

Загалом між Києвом та Львовом курсує понад 10 пар поїздів. Зокрема, це поїзди: № 91/92 «Київ – Львів», № 111/112 «Харків – Львів» (через станцію Здолбунів), № 743/744 «Дарниця, Київ – Львів», № 741/742 «Дарниця, Київ – Трускавець», № 14/13 «Київ – Ужгород» (через станцію Здолбунів) .

Фото із сайту 34400.net

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Із 15 лютого - зміни у графіку руху поїзда Рівне - Київ
Розклад руху пасажирських потягів по станції Здолбунів
Зміни у графіку руху поїздів через Рівне, Здолбунів
До уваги рівнян! Залізничні квитки можуть подорожчати на 21%
До уваги рівнян! Три потяги на Львівській залізниці скасовано, ще три - змінили рух





На правах реклами