Ми у Facebook
24.02.2015, 10:30

Сьогодні у Рівному вручатимуть літературну премію

Сьогодні у Рівному відбудеться вручення міської літературної премії імені Уласа Самчука.

Першим цю відзнаку, у 2013 році, грошовий еквівалент якої встановили в розмірі 5 тисяч гривень, отримав рівненський письменник і краєзнавець Євген Шморгун.

А у 2014 - рівненський письменник і журналіст Петро Велесик.

ДОВІДКОВО ПРО ПРЕМІЮ

Міська премія імені Уласа Самчука в галузі літератури (надалі - Премія), заснована на вшанування великого українського письменника, публіциста і громадського діяча Уласа Олексійовича Самчука (1905-1987рр.), є найвищою в місті відзнакою і присуджується до дня народження Уласа Самчука (20 лютого), починаючи з 2013 року у розмірі 5 (п’ять) тисячі гривень.

Премією відзначаються твори літератури та публіцистики, що збагачують духовний світ нашого сучасника, будять історичну пам'ять народу, його національну свідомість та самобутність, спрямовані на державотворення і демократизацію суспільства, що стали помітним явищем в літературі та публіцистиці. Премія встановлюється у галузі літератури (поезія, проза, драматургія), публіцистика.

На здобуття премії щорічно висуваються літературні твори, опубліковані окремими книгами чи в журналах, інших друкованих виданнях які вийшли друком протягом останніх трьох років, але не пізніш як за два місяці до їх висунення на здобуття Премії.

Премія є персональною, присуджується авторові один раз за життя.

Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії подаються органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, творчими спілками, культурно-мистецькими закладами, науковими та навчальними закладами, громадськими організаціями, самовисуванням.

Вручення премії відбудеться 24-ого лютого о 12:00 годині в залі засідань виконкому Рівнеради (Соборна, 12а, 3 пов.).

Статті до теми:
У Рівному побувала хрещена дочка Уласа Самчука

У Рівному визначили лауреата премії імені Уласа Самчука

У Рівному запалили "Свічу пам'яті" Уласа Самчука





На правах реклами