Ми у Facebook
19.03.2015, 13:45

В Україні відзначатимуть День Національної гвардії

Президент Петро Порошенко своїм Указом встановив День Національної гвардії України, який відзначатиметься щорічно 26 березня.

Згідно з Указом від 18 березня, визнано таким, що втратив чинність, Указ Президента від 26 березня 1996 року «Про День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України».

В березні 2014 року Верховна Рада ухвалила Закон про створення Національної гвардії України як військового формування з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ.

Довідково

Національна гвардія Украї́ни - військове формування з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України (МВС) і призначено для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України. Як самостійна силова структура існувала з 1991 по 2000, як військове формування з правоохоронними функціями на базі Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та залученням нових військових кадрів на добровольчій основі з 13 березня 2014 року. Загальна чисельність — 60 тисяч військовослужбовців.

Статті до теми:

Рівненським військовим заплатили 50 тисяч за захоплений танк сепаратистів

Рівненські військові тепер мають новітню зброю - гвинтівку "Тавор"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ