Ми у Facebook
27.03.2015, 13:10

Хто очолить Нацраду з ТБ і радіомовлення на Рівненщині

26 березня на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення було підбито підсумки конкурсу на заміщення вакантних посад представників регуляторного органу у 13 областях, у тому числі й на Рівненщині.
За повідомленням "Телекритики", по Рівненській області на конкурс подалися найбільше кандидатів - дев'ять. Кадровою комісією були рекомендовані троє: Дмитро Тарасюк, який з 1996 року дотепер був представником Нацради на Рівненщині; Юрій Плоский, який у 1997-2001 роках був головним режисером ТРК «Рівне-1», згодом виконавчим директором цієї ТРК, а нині є співвласником низки приватних компаній, дотичних до медіа; і Михайло Лук'яник. Про останнього пані Котенко повідомила, що він «фаховий менеджер з інноваційним підходом». У відкритих джерелах він фігурує як регіональний менеджер торгової марки «Галактика комфорту». Дмитро Тарасюк і Юрій Плоский мали листи підтримки від Рівненської облради, Дмитро Тарасюк - також листи підтримки від першого секретаря Національної спілки журналістів України і голови Держкомтелерадіо.

За підсумками рейтингового голосування членів Нацради, найбільше голосів на свою підтримку здобув Дмитро Тарасюк. Відтак, саме він у найближчі чотири роки продовжить очолювати представництво Нацради на Рівненщині.

Представники Нацради в регіонах - це саме ті люди, які контролюють виконання ліцензійних умов і вимог закону місцевими і регіональними мовниками та провайдерами, проводять їхні перевірки, доносять до відома ліцензіатів рішення регуляторного органу. Як нагадує офіційний сайт Нацради, представників Національної ради призначають на конкурсній основі терміном на 4 роки згідно зі статтею 11 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».

Довідка
Тарасюк Дмитро Володимирович – голова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Рівненській області.

Народився 16 червня 1955 р. у с.Жаврів Гощанського району Рівненської області. Батько – Тарасюк Володимир Євдокимович. Мати – Тарасюк (Васькевич) Ганна Тимофіївна. Має сина Ігоря та двох доньок – Ірину й Інну. Освіта вища, закінчив факультет журналістики Львівського державного університету ім. І. Франка (1984 р.) та відділення журналістики ВПШ при ЦК Компартії України (1987 р.). Працював кореспондентом, завідувачем відділу сільського господарства гощанської райгазети «Радянське життя» (1972–1983 рр.), інструктором відділу пропаганди та агітації Гощанського райкому КПУ (1984 р.), лектором відділу пропаганди та агітації Рівненського обкому КПУ (1987 р.), редактором дубровицької районної газети «Поліський маяк» (1987 р.), редактором обласної молодіжної газети «Зміна» (1989 р.), заступником головного редактора телекомпанії «10 канал» (1991 р.). Із 1996 р. – представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Рівненській області. Голова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів (2006 р.). Член Національної спілки журналістів України. Ведучий програми «Тема дня» на ТРК «Сфера-ТВ» (м. Рівне). Нагороджений Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Почесною відзнакою Державного комітету телебачення і радіомовлення України «За заслуги в розвитку інформаційної сфери», Золотою медаллю української журналістики, Почесною грамотою Головного управління державної служби України, Почесною грамотою Рівненської обласної ради. У 2007 р. Дмитру Володимировичу було присвоєно звання «Заслужений журналіст України». Військове звання – старший лейтенант. Вільно володіє російською мовою. Захоплення – відеозйомка, риболовля. Девіз життя: «Краще гірка правда, ніж солодка брехня».

До теми:

Національна спілка журналістів нагородила журналістів Рівненщини - переможців творчого конкурсу

Голова Держтелерадіо Олег Наливайко: "Майбутнє — за регіональними ЗМІ"

Директор телеканалу "Рівне 1" запроваджує іменні стипендії для студентів-журналістів з Рівненщини





На правах реклами