Ми у Facebook
01.04.2015, 15:03

Замість субсидії - подвійний штраф

За новими правилами, щоб отримати житлову субсидію, достатньо буде заповнити бланк заяви, декларацію про доходи та віднести чи надіслати їх у місцевий орган соцзахисту. Але якщо ви неправильно вкажете свої доходи - отриману допомогу доведеться повернути у подвійному розмірі.
Згідно з Постановою Кабміну №106 від 28 лютого 2015, яка була оприлюднена 17 березня у газеті Урядовий кур'єр,

- інформацію про доходи для призначення житлової субсидії органи соціального захисту населення будуть отримувати у порядку обміну від Державної фіскальної служби та Пенсійного фонду (при цьому, заборонятиметься вимагати від заявників інші документи, ніж передбачені Положенням про призначення житлових субсидій);

– якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб, може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов'язується повернути надміру перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі;

- громадянин, якому призначено субсидію, зобов'язаний протягом місяця проінформувати підрозділ з питань соціального захисту населення про зміни у складі зареєстрованих у житлі осіб, їх соціальному статусі, зміни в переліку одержуваних житлово-комунальних послугах, умовах їх надання, виконавців цих послуг і про покупку товарів і послуг на суму понад 50 тисч гривень.

На сторінках "Рівненської газети" можна прочитати про ці та інші нюанси, що стосуються нових тарифів та нової системи отримання субсидій, яка запрацює з 1 травня.

Свіжий номер "Рівненської газети" вже можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі.

Щоб прочитати онлайн версію останнього номера газети РІВНЕНСЬКА ГАЗЕТА, перейдіть за посиланням

Архів PDF "Рівненської газети" - за посиланням

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Субсидії призначатимуть на підставі лише двох документів

Рівняни, які відмовилися від лічильника, можуть лишитися без газу





На правах реклами