Ми у Facebook
29.04.2015, 15:45

Рівнянин допоміг визначити найкращі журналістські матеріали України

У Києві 24 квітня назвали імена переможців VI конкурсу професійної журналістики «Честь професії». Цьогоріч серед членів журі конкурсу був і рівнянин - головний редактор Видавничого дому "ОГО" Віталій Голубєв.
Цього року за перемогу змагались 627 журналістських робіт, створених 274 авторами з усіх типів ЗМІ та усіх регіонів України.

- Переглядати й читати конкурсні роботи було надзвичайно відповідально і водночас дуже цікаво, адже серед авторів були найвідоміші журналісти України, представники провідних телеканалів, інтернет- і друкованих видань, - поділився враженнями Віталій Голубєв. - Приємно, що моя особиста думка співпала з думкою інших членів журі. Водночас шкода, що серед переможців не виявилось рівнян. Сподіваюсь, наступного року нашим землякам пощастить увійти в число володарів конкурсних відзнак.

«Честь Професії» - це національний щорічний конкурс професійної журналістики, який вже вшосте поспіль проводять Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) та Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ). Конкурс проводиться у п’яти основних номінаціях. Найбільша кількість матеріалів у цьому році була подана у номінацію «Кращий матеріал з громадянською позицією» - 124 роботи. У номінації «Краще подання складної теми» змагались 113 робіт, прагнуть бути визнаними як «Краще подання резонансного матеріалу» 100 робіт, а за право називатись «Кращим журналістським розслідуванням» - 67 робіт. Номінація «Надія журналістики» зібрала 50 робіт молодих авторів (не старших за 24 роки).

За підсумками конкурсу, за кращий матеріал із громадянською позицією відзначили головну редакторку «Дзеркала тижня» Юлію Мостову за колонку «На фарбу». Вона була опублікована 21 серпня 2014 року. Редактор відділу політики «Дзеркала тижня» Сергій Рахманін став переможцем у номінації «Розбудова України». У номінації «Краще подання резонансного матеріалу» нагороду отримав ще один переможець-представник «Дзеркала тижня» Олександр Макаров. Його відзначили за текст «Бабуся померла?». Він був оприлюднений 14 березня 2014 року і вже передбачав усю ситуацію на Донбасі, зазначають організатори. У номінації «Журналістське розслідування» перемогли Юрій Ніколов, Олексій Шалайський та Аліса Юрченко. Переможцем у номінації «Дотримання журналістських стандартів у кризові часи» став Євгеній Шабалов. За подання складної теми нагородили Анастасію Березу. Катерина Зінов’єва з телеканалу ICTV стала переможцем у номінації «Надія журналістики». Оскільки у день нагородження вона перебувала у зоні АТО, друзі доставили їй нагороду пізніше. А спеціальний приз «За заохочення бізнесу» отримала Оксана Дева, повідомляє MediaSapiens.

До теми:

На Рівненщині нагородили журналістів-переможців творчого конкурсу

Журналістка «ОГО» Ольга Данилюк - фіналістка всеукраїнського конкурсу «Якими мають бути місцеві ЗМІ»





На правах реклами