Ми у Facebook
02.05.2015, 12:15

Як уникнути крадіжок з автомобілів [+ПОРАДИ]

З настанням весни, окрім стану дорожнього покриття до «головного болю» автолюбителям додали і крадіжки з автомобілів. Пояснення такому «весняному загостренню» досить просте: в країні криза і багато хто опинився у скрутному становищі, тож декого це штовхає на протиправні дії частіше, ніж до цього.
Крадіжки з автомобілів – один із найпоширеніших видів злочинів. І причини цього: відносна легкість проникнення в авто навіть при наявності сигналізації (доки вона працює, злочинець спокійно робить свою справу), швидкість скоєння злочину та великий діапазон збуту викраденого. До того ж розкриття крадіжок з автомобілів, на жаль, далеко не стовідсоткове.

Найпоширенішими способами, якими користуються «автомобільні» злодії, є зламування замка капоту, дверцят та розбиття віконного скла. Жертвами останнього способу крадіжки зазвичай стають транспортні засоби, які господарі залишають у дворах будинків та на порожніх вулицях.

Більшість таких крадіжок скоюється саме через те, що автовласники самі провокують зловмисника. Потенційний злодій завжди помітить на сидінні безпечно залишений мобільний телефон або шкіряну барсетку. У цій ситуації єдиний і найбільш надійний спосіб уникнути крадіжки — не залишати цінні речі та значні суми грошей в салоні.

Отже, щоб не стати жертвою автомобільних зловмисників, дотримання простих правил допоможе вберегти ваше майно:

- не залишайте автомобіль незамкненим та без нагляду;

- подбайте про те, щоб на сидіннях авто не залишались речі, що можуть привернути увагу злодіїв;

- використовуйте крім механічних пристроїв замикання ще й автомобільні сигналізації;

- ставте транспортний засіб на ніч лише на охоронюваних стоянках та в гаражних приміщеннях.

Коли ви все ж таки стали жертвою автомобільних крадіїв, то ні в якому разі не слід сідати до автомобіля і намагатися їхати на ньому до райвідділу міліції, а перш за все негайно зателефонуйте на спецлінію «102» і, нічого не торкаючись, дочекайтесь прибуття слідчо-оперативної групи.





На правах реклами