Ми у Facebook
05.05.2015, 17:45

“Укртелекому” загрожує дефолт

Дослідження, проведені аудиторською компанією “Прайсвотерхаус Куперс”, показали, що боргове навантаження «Укртелекому» наразі оцінюють як критичне.
Національний оператор не може погасити свої борги, які,за підсумками минулого року, перевищили активи самої компанії на 1.5 мільярда гривень. Можливий дефолт “Укртелекому” настане тоді, коли компанія розпочне виплачувати борги за кредитами, стверджують фахівці.

"Укртелеком" продали за ціну, на 10 гривень більшу стартової

Попри те, що оператор за минулий рік напрацював аж на 286.2 мільйона гривень прибутку, на думку експертів, це не допоможе “Укртелекому” вирішити питання боргової навантаженості. Дослідники «Прайсвотерхаус Куперс» підрахували, що організація має погасити чимало боргів, загальна сума яких становить — 1.3 млрд гривень: 21 млн грн за кредитами, ще 431 млн – за облігаціями. Цю суму потрібно було сплатити ще у першому кварталі минулого року. Все ж підприємство намагається домовитись про перенесення термінів виплат.

"Укртелеком" звільнив півтори тисячі працівників

Наразі український оператор критично залежить від держави, адже лише вона вирішуватиме долю збільшення грошових надходжень до компанії.

На погіршення ситуації в “Укртелекомі” також вплинула війна на сході країни. Вже майже рік оператор не обслуговує кримське населення, а також у більшості залишився без донецьких та луганських активів.

Ахметову дозволили купити "Укртелеком"

Також днями народний депутат Олег Осуховський заявив, що Верховна Рада звернеться до Фонду держмайна та Генпрокуратури з вимогою перевірити дотримання компанією ЄСУ (кінцевим власником якої є Рінат Ахметов) приватизаційних умов ПАО «Укртелеком», повідомляє портал “Слово і діло”.





На правах реклами