Ми у Facebook
14.05.2015, 10:54

Рівненські студенти прийняли естафету флешмоб-проекту «Діти народжуються не для війни»

Про це повідомив Студентський парламент Рівненського інституту Київського університету права НАН України.
Студенти РІ КУП НАНУ прийняли естафету флешмоб-проекту «Діти народжуються не для війни», приуроченому Дню пам’яті та примирення


Ця акція уже була проведена студентами базового закладу – Київського університету права НАН України за активного сприяння ректора, професора Юрія Ладиславовича Бошицького.


По-особливому вона пройшла у Рівненському інституті КУП НАНУ, де було висаджено трояндову алею, що відтепер у найбільш мальовничому куточку Рівного символізуватиме життя і красу.


Важливо підкреслити, що троянди привіз у Рівне Юрій Ладиславович Бошицький, котрий знає, як відповісти на поклик молоді.



До речі, ідея проведення флешмобів є досить новою, вона бере свій початок із 2002 року. Саме тоді вийшла книга американського соціолога Говарда Рейнгольда під назвою «Розумні натовпи: наступна соціальна революція». У роботі автор говорив про те, що для об’єднання та організації люди будуть використовувати нові комунікаційні можливості. Перший сайт, який займався організацією флешмобів з’явився в штаті Каліфорнія в Сан-Франциско у 2003 році. Таким чином, флешмоб набуває все більшої популярності. Він являє собою заздалегідь сплановану і організовану акцію, у якій бере участь велика кількість людей. Їх завдання — провести невеликий за часом мітинг за відповідним сценарієм. Особливістю флешмобу є те, що його учасники не платять і не отримують грошей за участь в акціях. Проте головна ціль флещмобу – подолання суспільних стереотипів, прагнення особистої причетності до загальної соціально важливої справи.



Мета флешмобу у РІ КУП НАНУ оприлюднена гаслом «Діти народжуються не для війни». Воно є пересторогою тим, хто хоче відібрати світ у молоді. Світ, що призначений для життя, повідомляє Студентський парламент РІ КУП НАНУ.





На правах реклами