Ми у Facebook
21.05.2015, 12:50

Дубенські школярі приєднались до нової системи сплати шкільних обідів та контролю відвідування [+Фото]

На Рівненщині понад 15 тисяч дітей самостійно користуються банківськими картами. Завдяки картам ЮНІОРА від ПриватБанку вони мають можливість користуватись системою сплати шкільних обідів та контролю відвідування навчального закладу (табелювання). Сьогодні до них приєднались дубенські школярі.
Так, до програми долучились Дубенська спеціалізована ЗОШ І-ІІІ ст. №5 - 120 учнів та Дубенська ЗОШ І-ІІІ ст. №7 - 235 учнів.

Вперше на Дубенщині навчальні заклади спільно з ПриватБанком реалізували проект, завдяки якому діти зможуть оплатити харчування у шкільній їдальні. Зручна і легка у використанні технологія оплати картою за харчування дає змогу навчальному закладу застрахувати себе від таких неприємних інцидентів, як втрата учнем готівки або її крадіжка. Навіть якщо дитина втратить карту, гроші на ній залишаться в цілості.

Директор Дубенської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 Петро Янок дуже задоволений, адже це сприяє правильній організації шкільного харчування та зменшує спокуси школярів витратити кошти поза межами навчального закладу: “Звичайно, ми спільно з батьками зацікавлені, щоб кошти, які дають батьки школярам, витрачались на повноцінні шкільні обіди. У нас їдальня дуже хороша, тут не продають сухариків чи чіпсів. Тому від системи оплати шкільних обідів картою ЮНІОРА отримую тільки задоволення - учні витрачають кошти в школі та отримують повноцінне гаряче харчування”.



Безготівкові розрахунки в шкільній їдальні сприять покращенню якості обслуговування школярів, зменшують контакт персоналу їдальні та дітей з готівкою, яка зазвичай просто вкрита брудом та шкідливими бактеріями, та пришвидшують обслуговування.

Підприємець, керівник шкільної їдальні Світлана Пилиповець теж оцінила переваги нової системи безготівкової оплати шкільних обідів: “Щодня у нас великий наплив дітей. Всіх треба швидко обслужити, дати порцію, порахувати вартість, дати здачу. Тепер це набагато простіше - учень дає працівнику чек і відповідно до вказаної суми йому видаємо порцію. Крім цього, мені як підприємцю, дуже зручно - отримані кошти на рахунку я можу миттєво використовувати для потреб їдальні. Я можу здійснювати оплату комунальних послуг чи оренди набагато простіше і легше”.



Багато батьків хотіли би вберегти гроші не тільки від невиправданих витрат чи крадіжок, а й від спокус. На цей випадок карта ЮНІОРА надає батькам багато можливостей.

По-перше, протягом двох хвилин після того, як школяр розплатився карткою ЮНІОРА, на телефон батькам приходить SMS-повідомлення про суму покупки і місце, де вона здійснена.

По-друге, батьки можуть обмежити можливість знімати готівку з картки.

Третій варіант контролю - встановлення щоденного ліміту витрат. Можна бути впевненим, що всі виділені школяру гроші не зникнуть за декілька годин.

Крім цього, карта ЮНІОРА від ПриватБанку дає можливість контролювати відвідування дитиною навчального закладу, значно полегшує життя батькам та дисциплінує дітей. Час приходу і виходу дитини зі школи фіксується за допомогою зчитування карти ЮНІОРА через термінал. Систему можна використовувати і для табелювання вчителів, що дозволить удосконалити та спростити облік відпрацьованих годин працівниками школи.



За словами директора Дубенської ЗОШ І -ІІІ ст. № 7 Ніни Поліщук: “Батьки, педагогічний колектив і рада школи підтримали ініціативу ПриватБанку облаштувати термінал на реєстрацію входу учнів і виходу зі школи. Важливо, щоб кожна мама починала свій робочий день із спокою, знаючи, що її дитина в надійних руках, під контролем. Батьки будуть проінформовані, коли дитина зайшла в школу та коли вийшла”.

Відправляючи дитину на заняття, батьки отримують SMS-повідомлення, що учень, пройшовши реєстрацію карткою ЮНІОРА та знаходиться у школі. Ще одне SMS надійде на телефон батьків в момент його виходу зі школи на завершення навчального дня.



“Нові та сучасні програми активно запроваджують школи Рівненщини та Волині. У 2014-2015 навчальних роках більше 20 шкіл запровадили дані проекти (близько 3000 школярів використовують безготівкові розрахунки в школі) та більше 30 шкіл знаходяться на етапі впровадження, - підсумовує сказане керівник напрямку ЮніорБанку Північно-Західного РУ ПриватБанку Галина Шеметило. - Переваги очевидні: швидкість, зручність, безпека коштів школярів, гігієна обігу коштів в їдальні (адже на купюрах безліч бактерій, які потрапляють на руки працівників їдальні, а потім у їжу). Для батьків це дає можливість контролювати витрати дитини та бути спокійним за відвідування, а школярам сучасний та цікавий сервіс, що формує їх фінансову культуру за допомогою безкоштовної карти ЮНІОРА з дорослими та сучасними сервісами (безготівкові розрахунки, смс-інформування, Інтернет-банкінг, мобільні додатки, можливість розрахунків за кордоном та в інтернеті)”.

Картка для дітей оформлюється лише з дозволу батьків. Вони самі визначають суму поповнення такої картки і навіть можуть встановити регулярне щомісячне перерахування певної суми зі своєї картки на картку ЮНІОРА.



Оформити карту ЮНІОРА можна у будь-якому відділенні ПриватБанку. Батькам потрібно прийти разом із дитиною у відділення, взявши із собою свідоцтво про народження дитини та особистий телефон дитини.

Для поповнення балансу дитячої карти батькам не потрібно приходити у відділення Банку або шукати банкомат: Кошти дитині можна щоразу переводити з власної картки ПриватБанку чи просто встановити послугу регулярне поповнення через мобільний банкінг Приват24.

На правах реклами





На правах реклами