Ми у Facebook
11.06.2015, 15:15

Громадський активіст з Рівного працюватиме в Антикорупційному бюро

Віталій Шабунін очолив Раду громадського контролю при Національному антикорупційному бюро.
“Короткий отчет о первом заседании Совета общественного контроля НАБУ: Пришло 14 человек из 15. Александр Гуменюк в Риге и присутствовал бы по скайпу, если бы интернет раздавался не с моей мобилочки и тянул скайп. Главная задача выполнена. Ранее НАБ не мог проводить конкурс по набору детективов и глав управлений из-за отсутствия комиссий совета. Комиссии сформированы», - зазначив Денис Бігус, член новообраної Ради громадського контролю, ведучий телепрограми «Наші гроші» на каналі «Zik», повідомляє портал “Четверта влада”.

Верховна Рада прийняла антикорупційний закон Порошенка

Нагадаємо, що за результатами голосування в інтернеті до Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро обрали 15 членів. Національне антикорупційне бюро України - новостворений державний правоохоронний орган, основне завдання якого - попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, вчинених вищими посадовими особами, а також запобігання вчиненню нових.

З'явилася програма діяльності нового уряду

Досьє:
Віталій Шабунін народився 26 листопада 1984 року в Рівному, має вищу освіту. Будучи студентом п`ятого курсу, він став депутатом Рівненської міської ради і взявся за розвиток молодіжних ініціатив на міському рівні.

У 2008 році переїхав Києва і почав працювати в громадянській мережі "Опора". Паралельно очолив молодіжну організацію "Всеукраїнська фундація регіональних ініціатив" (ФРІ).

У 2012 році створив ГО «Центр протидії корупції», якою керує й нині.

У 2014 році на дострокових виборах до Верховної Ради балотувався за списками партії "Громадянська позиція". Був у виборчому списку партії під № 5.

Також матеріали Віталія Шабуніна неодноразово публікувались на порталі OGO.ua





На правах реклами