Ми у Facebook
22.06.2015, 17:30

10 простих правил профілактики раку

Експерти переконані, що кількість захворювань на рак можна було б зменшити наполовину, якщо б люди дотримувались зовсім простих профілактичних заходів. Вони стосуються як харчування, так і особистої гігієни.
1. Менше солі Пошкодження внутрішніх стінок шлунка може призводити до захворювання на рак головного органу травлення. Найчастіше подразнення слизової поверхні шлунка спричинене саме надмірним вживанням солоної їжі.

2. Більше кальцію Запаси кальцію можна поповнювати, споживаючи зелені листяні овочі, мигдаль та сири. Високий рівень кальцію в раціоні зменшує ризик захворювання на рак товстої кишки та шлунка.

3. Обмежена кількість м'яса у раціоні Надмірна кількість м'ясних страв у раціоні,
на думку дієтологів, збільшує ризик захворювання на рак товстої кишки, який є другим за ступенем поширення на Заході. Фахівці рекомендують з'їдати не більше 500 г червоного м'яса на тиждень. До мінімуму варто звести споживання шинки, бекону, салямі і копченої яловичини. Водночас дієтологи радять надати перевагу курячому м'ясу.

4. Користь від клітковини Вчені довели, що вживання 30 г клітковини знижує на 50% захворювання на рак молочної залози у жінок. Ще один позитивний ефект — запобігання захворюванню на рак кишківника. А от білих вуглеводів експерти радять їсти менше, тобто звести до мінімуму споживання булок, пасти, рису, чипсів. Корисними ж для організму будуть чорний хліб, цільнозернові продукти і якомога більше овочів, які якраз багаті на клітковину.

5. Погризти горіхи — завжди час Горіхи допомагають клітинам відновлювати свій ДНК та протистояти онкозахворюванням. Особливо горіхи допомагають попереджувати рак легенів.

6. Смажте, але не пересмажуйте Підгоріла їжа виробляє хімічні речовини, що провокують розвиток деяких видів раку, включаючи рак матки і яєчників.

7. Цінність цитрусових Щоденне вживання цитрусивох може у два рази знизити ризик раку ротової порожнини, горла і шлунка. Дієтологи радять також пити воду зі шматочком лимона, не забувати вичавлювати сік лайма на рибу і перекушувати апельсином між основними прийомами їжі.

8. Не нехтуйте брокколі У брокколі міститься сульфорафон, який допомагає печінці швидше руйнувати хімічні речовини, які стимулюють розвиток раку. Готувати їх радять на пару впродовж 3-4 хвилин.

9. Гігієна ротової порожнини Запобігти раку допоможе і ретельне чищення зубів. Фахівці не розуміють тих людей, які не можуть себе змусити почистити зуби двічі на день. Ще одна рекомендація — регулярне використання зубної нитки.

10. Обстежуйтеся самостійно Лікарі простежили, що найчастіше пацієнти самі зауважують зміни в тілі. Прислухайтеся до свого тіла, розглядайте себе в дзеркалі, довіряйте інтуїції і не соромтеся звертатися до лікаря.

Навіть виконання усіх цих порад не завжди може повністю вберегти людину від хвороби, тому фахівці нагадують про важливість обстеження, аби виявити рак на ранній стадій.

За матеріалами ladyhealth.com.ua

Читати також:

В саду-городі, на дачі 22 червня - календар

Найдешевші міста для літнього відпочинку 2015

Лічильники тепла поставлять на вході в усі будинки





На правах реклами