Ми у Facebook
11.07.2015, 13:00

Як вберегтись від автошахраїв

Щоб не купити авто з «кримінальним минулим», краще звернутися до експерта.
У зв’язку з відміною обов'язкового огляду транспортних засобів експертами при реєстрації у відділеннях реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ, почастішали випадки автомобільного шахрайства.

На Рівненщині затримали авто, яке викрали в Тернополі 7 років тому

Щоб не стати жертвою зловмисників та не купити транспортний засіб кримінального походження, необхідно звернутися до спеціалістів НДЕКЦ при УМВС України в Рівненській області.

Експерти мають справу з модельним рядом автомобілів усіх країн світу. В Центрі створений відділ інженерно-технічних та економічних досліджень, який спеціалізується на таких видах досліджень: товарознавча, автотехнічна, комплексне дослідження транспортних засобів та документів, що їх супроводжують, а також оцінка транспортних засобів.

Чи реально з допомогою IMEI-коду знайти вкрадений телефон?

Сьогодні представники «чорного» автобізнесу добре засвоїли, що перебивання номерів агрегатів транспортного засобу нині вже не проходить.
Останніми роками автомахінатори роблять ставку на вварювання номерної панелі від іншого автомобіля або перебивають деякі знаки. Не цураються і виготовлення підроблених документів.

Тому перед придбанням автомобіля слід обов'язково звернутися до кваліфікованого фахівця експертного підрозділу для дослідження ідентифікаційного номера, року випуску транспортного засобу і супроводжуючих його документів.

Для оформлення експертної оцінки КТЗ необхідні такі документи:
фізичним особам:
— оригінал паспорта та копія індивідуального податкового номеру;
— свідоцтво про реєстрацію (техпаспорт) автомобіля або іншого транспортного засобу.
юридичним особам:
- оригінал паспорта представника юридичної особи;
- довіреність на продаж від юридичної особи, підписана і завірена печаткою (на фірмовому бланку компанії формату А4, із зазначенням марки автомобіля, номера кузова);
- свідоцтво про реєстрацію (техпаспорт) автомобіля або транспортного засобу.

Рівненська область: зловмисники вкрали авто та ледь не задушили водія

Провести експертний огляд, комплексне дослідження транспортних засобів та супроводжуючих документів до них, а також оцінку КТЗ (автомобіля, мотоцикла, спецтехніки тощо) можна в НДЕКЦ при УМВС України в Рівненській області або ж в кожному ВРЕР ВДАІ УМВС України в Рівненській області.

У відділеннях реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ УМВС України в Рівненській області діють пункти експертного огляду транспортних засобів за адресами: вул. Струтинської, 21, м.Рівне; вул. Грушевського, 154-а, м. Дубно; вул. Мацюти, 4-а, м. Острог; вул. Рівненська, 107, м. Костопіль; вул. Гагаріна, 100, м. Сарни; вул. Соборна, 49, смт Володимирець.

З питань експертного огляду та комплексного дослідження транспортних засобів можна звернутись за номерами телефонів: (0362) 679 575, (0362) 679 592.






На правах реклами