Ми у Facebook
18.07.2015, 12:00

У програмі "Ранкова кава" про журнал "Мистецькі грані" та проект "Арт-нація" [+Відео]

Завдяки нашим читачам у мережі фейсбук, ми знайшли нових героїв, які стали гостями програми "Ранкова кава". То ж в новому випуску програми Олександра Куліш та Іванна Самчук розповідають про журнал "Мистецькі грані", проекти "Мистецькі посиденьки" та "Арт-націю".
На нашу сторінку у фейсбук "Ранкова кава з Ольгою Данилюк" написали люди, які слідкують за нашими випусками. В своєму повідомленні нас попросили розповісти у своїй програмі про журнал "Мистецькі грані", які вже стали брендом у нашому місті.

Ви просили? - Ми виконали.

Тому гості "Ранкової кави" - люди, які працюють над журналом "Мистецькі грані", автори проектів "Мистецькі посиденьки" та співорганізатори конкурсу "Арт-нація" Олександра Куліш та Іванна Самчук.

ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

- Пані Іванно, ви тривалий час були редактором журналу "Мистецькі грані". Розкажіть, як виникла така ідея?

- Насамперед хочу сказати, що я є письменником, хоча ніколи цьому не вчилася. За освітою я матиматик, програміст і заробляю на життя роботою в інтернеті. Сім років тому виникла ідея почати видавати журнал. До цього вже вийшли друком дві мої збірочки: одна прозова, а одна - поетична. Після цього зібралася вже група людей, яких об'єднувала ідея поезії. Ми почали разом виступати. Це був гурт "Спека", я читала свої вірші, а хлопці співали авторські пісні.

- Розкажіть, пригадайте, з чого все починалося? За які кошти виходили перші журнали?

- Ми починали з того, що це була маленька брошурка. Друкували ми його в мене вдома на принтері і тираж був не більше 50 примірників. Спочатку ми роздавали їх просто друзям, знайомим, творчим людям. а потім вже розпочали співпрацю з закладами, де можна було їх розповсюджували. Люди купували журнали, хоча насправді якість була не на найкращому рівні.

- Хотілося б запитати у пані Іванни, знаю, що робота над журналом - це частина ваших проектів. Ви також організовуєте такий цікавий захід "Мистецькі посиденьки". Розкажіть про нього детальніше.

ДИВИТИСЯ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

- "Мистецькі посиденьки" - це проект, який об'єднує цікавих, творчих людей, які тають талант і хочуть показати свої вміння. Ми вирішили, що треба, щоб був не тільки друкований варіант видання, а і люди могли безпосередньо спілкуватися між собою. Тому організували в червні минулого року такий цікавий захід. Відбувається він щомісяця і в нас виступають не тільки люди з Рівного, а і з інших міст України.

- Якщо ж є люди, які бажають долучитися до проекту, то як можна стати його учасником?

- Можна звертатися через сайт журналу "Мистецькі грані", а також шукайте нас у всіх соціальних мережах.

ДИВИТИСЯ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

- Як часто виходить ваш журнал і скільки сторінок він має?

- Він сорока до шістдесяти п'яти сторінок. Щодо періодичності, то мова йде про один раз в квартал. Хочеться, щоб журнал був товсішим і такий формат легше видавати. Бо щомісяця - це дороговато. Мріємо про те, щоб наш журнал вийшов повнокольоровим друком. Тираж журналу - тисяча примірників.

ПАРТНЕР ПРОГРАМИ - "КАВОВА КІМНАТА"

м. Рівне, вул. Словацького, 4/6
Робочі години: пн-пт 9:00-21:30, сб-нд 10:00-22:00








На правах реклами