Ми у Facebook
21.08.2015, 12:30

У Рівному з'явився справжній «Собачий рай»! [+Фото]

В одній із статей на порталі OGO.ua ми познайомили вас з грумером Наталією Філінською, яка розповіла про особливості своєї улюбленої роботи. А у липні пані Наталія здійснила свою мрію - відкрила у центрі Рівного справжній «Собачий рай», перший грумерський салон для чотирилапих улюбленців.


Усі секрети стрижки для собак від рівненського грумера [+Фото]


Саме тут ваш чотирилапий приятель може відчути себе у справжньому раю! Вичісування та стрижка перетворюється на справжнє свято для песиків, у той час як господарі можуть відпочити на терасі, чекаючи на свого пухнастика.

Наталія Філінська, власниця салону, дипломований грумер, улюбленою справою займається вже третій рік. Спочатку обладнала маленьку перукарню в себе вдома, але чотирилапих клієнтів ставало з кожним разом все більше і більше, а тому вирішила створити справжній «Собачий рай» у центрі Рівного:



– Собака повинна почувати себе як у раю. Ті песики, яких я стрижу змалечку, вони як мене бачать, то стають такими радісними, стрибають навколо мене і з нетерпінням чекають стрижечки. Я завжди дуже радію, коли клієнти та їх улюбленці залишаються задоволеними. Обличчя людей, які просто світяться від задоволення, і вигуки хазяїв «О Боже, який він гарний!» – це все робить мене дуже щасливою, – розповідає про свою роботу грумер.

Який вигляд має грумерський салон "Собачий рай"

Більшість господарів звертаються до грумерів влітку, восени та навесні, проте зовсім забувають про це взимку, зазначає Наталія:

– Всі чомусь помилково вважають, що собаку стригти взимку не бажано, бо їй буде холодно. Але це не так. Коли ви вдягаєте своїх улюбленців в різноманітний одяг взимку, то довга непідстрижена шерсть під одягом куйовдиться і тоді доводиться довго вичісувати собаку, завдаючи їй масу дискомфорту. Тому я б радила навпаки не забувати про стрижки взимку – і вам легше, і собаці так буде комфортніше.

У салоні «Собачий рай» працюють зі всіма породами песиків, починаючи від маленьких та непосидючих йоркширських тер’єрів, пекінесів та кокер-спаніелів, закінчуючи великими лабрадорами та доберманами.



Працівники салону радять стригти декоративні породи собак з періодичністю в 1,5 місяці. Такі породи, як йоркширський тер’єр, мальтійська болонка, ши-тцу, померанський шпіц потребують постійного догляду, купання, вичісування, стрижок. Вони володіють м’якою структурою шерсті, тому шерсть дуже швидко сплутується, а процедура вичісування після цього дуже болюча для пухнастиків.

В основному собакам великих порід необхідне регулярне вичісування і купання. Звичайно ж, зручніше це робити в салоні – собаку зможуть покупати, добре промити шерсть після косметичних засобів та висушити за допомогою професійного обладнання набагато швидше, не пошкоджуючи шерсть.



У салоні «Собачий рай» є все необхідне, що зведе до мінімуму час для купання, стрижки, вичісування і додаткових процедур, а це, у свою чергу, позбавить господарів зайвих турбот, пов’язаних зі стрижкою чотирилапих “на дому”.

Також до всіх салонних процедур собачок потрібно привчати з дитинства, щоб вона сприймала це не як знущання, а як обов’язковий та приємний ритуал. Щоправда, звісно, є собаки, які не люблять приходити на грумінг і завжди насторожено ставляться до всього, що відбувається. Це якраз є результатом роботи недобросовісних майстрів, що у своїй роботі можуть прикрикнути на собаку, підняти на неї руку або якось її поранити:

– Ось коли я вчилася у Польщі, – розповідає власниця салону Наталія, – був такий випадок, що до нас привели собаку, якій колись горе-майстер випадково підрізав подушечку на лапці. Собачка після цього стала завжди пов’язувати звук ножиць із болем. Для того, щоб ця собачка знову не боялась стрижок, її хазяйка кожного дня приводила її в салон і ми просто водили над нею ножицями, щоб вона звикала й перестала асоціювати похід до грумера з чимось поганим. У «Собачому раю» ми гарантуємо, що з вашою собакою подібного не станеться і вона вийде від нас задоволена та ціла й неушкоджена.

Майстри салону «Собачий рай» працюють тільки з якісною продукцією та інструментами для догляду за собаками. У салоні розповідають, що всі засоби гіпоалергенні, а тому у вашого песика не буде ні дерматиту, ні лупи, ні алергії:



– У нас є навіть парфуми для тварин. Там не міститься спирт, і вони для алергіків. Це все входить у вартість послуг, і ваш песик потім божественно пахне мінімум чотири дні.

До речі, у салоні розповідають, що вони хочуть радувати не тільки песиків, а й почати працювати з котами, адже ті теж заслуговують на райські послуги:

– У мене є учениця-стажист Маша, яка зараз починає практикуватися працювати з котами. І якщо в нас все буде добре, почнемо працювати з котами. Звісно, з котами складніше працювати – вони не люблять, коли їх зайвий раз чіпають, коли їх стрижуть, а тим паче миють. Якщо для собаки людина її господар, то у випадку з котами – це він ваш хазяїн, – жартує Наталія.



У салоні враховують індивідуальність кожного пухнастика і ніколи не нав’язують їм те, що їм не до вподоби. Грумери підбирають форми стрижок так, щоб вони дійсно личили собаці і їй було комфортно. Якщо в салон приходить собачка непосидюча чи агресивно налаштована, майстри просто дають їй час, щоб вона освоїлась, звикла до нової обстановки, до нових невідомих звуків, все обнюхала. Грумери салону «Собачий рай» ніколи не кричать на чотирилапих, а ставляться до них з любов’ю та працюють завжди з посмішкою, говорить власниця салону Наталія Філінська:


– Люди, які працюють грумерами, не просто повинні добре володіти ножицями, але й повинні все робити акуратно, з любов’ю. Саме цим ми і керуємось – наші клієнти завжди почувають себе наче у раю!

Салон «Собачий рай»
адреса: вул. Гетьмана Мазепи, 12/4
тел.: 096-578-89-31



Читайте також:

"Собачий рай" - перший професійний грумерський салон у Рівному

Усі секрети стрижки для собак від рівненського грумера [+Фото]

Чи потрібні дітям домашні улюбленці?





На правах реклами