Ми у Facebook
04.09.2015, 16:00

Як пройшов День знань у школах Рівненщини

Першого вересня понад 148 тисяч дітей в Рівненській області сіли за парти. Серед них майже півтисячі, які прибули у зв’язку з війною на сході.
День знань для учнів загальноосвітніх та інтернатних закладів області розпочався з традиційної святкової "лінійки". Вперше цього року за шкільні парти сяде понад 16 тисяч першокласників. У перший день навчального року до щколи пішли 464 дитини, які прибули на Рівненщину у зв’язку з війною на сході. 


ФОТо - День знань 2015: ЗОШ № 26


За словами начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорія ТАРГОНСЬКОГО, у порівнянні з попереднім навчальним роком мережа загальноосвітніх шкіл зменшилася за рахунок реорганізації у філії трьох шкіл І ступеня, і нині нараховує 672 заклади. Очікують освітяни цьогоріч збільшення кількості учнів більш як на три тисячі. 
Пролунав перший дзвінок і в інтернатних установах області, яких нараховується 19. Там виховується, навчається та утримується 2765 дітей. Для 1497 дітей забезпечується корекційна освіта.

З початком нового навчального року вихованців комунального закладу "Школа- інтернат II-III ступенів "Рівненський обласний ліцей" привітав начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський. Поріг цього закладу переступили майже шість сотень дітей. Серед них 15 наймолодших пішли у п’ятий клас художньо-естетичного напрямку "Кобзарство". 

ФОТО - День знань 2015: ЗОШ № 11

По завершенню урочистостей усі ліцеїсти пішли на свій перший урок. Для одинадцятикласників це був "Урок мужності". Його провели запрошені учасники АТО – військові Національної Гвардії України. Для решти ліцеїстів перший урок пройшов під назвою "Ми – проти війни!"





На правах реклами