Ми у Facebook
06.09.2015, 19:30

Як рівненські нардепи допомагають легалізувати активи Януковича

Шестеро нардепів з Рівненщини підтримали популістський законопроект, який, якщо стане законом, допоможе легалізувати активи Януковича.
Мова йде про поданий у четвер, 3 вересня, народною депутаткою Тетяною Чорновол у співавторстві з колегою Олегом Барною законопроект "Про особливий режим спеціальної конфіскації майна", - пише "Четверта влада".

Документ пропонує повернути державі власність Януковича, Азарова та ще 20 осіб. Перелік тих, хто буде позбавлений власності, встановлений у законі поіменно. А на додаток - конфіскуватимуть майно росіян та російських компаній, включених до українського санкційного списку (визначається РНБО).

Закон хотіли внести до порядку денного та ухвалити його вже в перший день – та без успіху, було тільки 214 голосів "за". Карл Волох стверджує, що сьогодні, в п’ятницю буде друга спроба поставити документ на голосування.

Ось - пояснення, як прийняття цього закону, попри його зовнішню привабливість, допоможе Януковичу і його соратникам легалізувати своє майно через ЄСПЛ. А ось як голосували за цей законопроект рівненські нардепи.

Рівненські нардепи - не єдині, хто спокусився на гарну обгортку закону. ЗА проголосували майже повним складом фракції БПП, НФ, Самопоміч, Батьківщина, радикали та позафракційні.

Антикорупційна група громадської коаліції “Реанімаційний пакет реформ” закликає народних депутатів не включати в порядок денний і відхилити законопроект № 3025 “Про особливий режим спеціальної конфіскації майна”.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ