Ми у Facebook
07.09.2015, 17:00

Рівняни Таргоній та Пустовіт в ТОП-10 українських корупціонерів року

Рівняни опинилися на шостому та десятому місцях серед українських корупціонерів року.
Про корупціонерів з Рівного, які потрапили у ТОП-10 українських корупціонерів року пише сайт "В кулуарах" з посиланням на espreso.tv.

Видання повідомило таку інформацію:


На шостому місці опинився прокурор, якого лупцював Саша Білий - Андрій Таргоній.


Скандальний прокурор Таргоній (ДОСЬЄ)


Прокурор Рівненської районної прокуратури Андрій Таргоній “попався” на хабарі в 50 тис. грн. Його затримали “на гарячому” бійці “Сокола”.

“В обласну прокуратуру надійшла скарга від жителя одного з сіл області про те, що Таргоній вимагав від нього хабар за закриття кримінальної справи”, – розповів заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.

Прокурор вимагав гроші у чоловіка, який разом з сімома іншими людьми вчинив розбій: викрав авто та побив власника у травні 2014 року. Одного із групи засудили, справи щодо семи інших учасників повернули на довивчення. Андрій Таргоній нібито назвав суму у 50 тис. грн. за те, щоб до підозрюваного більше не було претензій. 15 тисяч він взяв собі, а 35 тисяч гривень передав адвокату, який мав “владнати” із потерпілим.



Після обшуку прокурор заявив, що його “підставили” начальники з обласної прокуратури.

За його словами, відомство “розправляється” з інакодумцями. Наразі Таргоній перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Йому загрожує до 10 років в’язниці.

Очевидці стверджують, що Андрій Таргоній оперативно зателефонував своїй мамі – Ірині, яка приїхала і заважала правоохоронцям потрапити всередину будівлі. У 2014 році саме вона заступилася за свого сина після того, як його публічно тягав за краватку “Сашко Білий” Олександр Музичко.

Тоді вона заявила, що її син домігся всього власною працею і робить свою справу чесно. Згідно з декларацією за 2014 рік, Таргоній заробив всього 72 тисячі гривень. У нього немає власної квартири і машини і, судячи з усього, живе він чи в службовому приміщенні, чи зі своєю мамою. Прокурор тоді подав позов проти міліціонерів, які не змогли захистити його від “Сашка”, вимагаючи 1,7 млн грн компенсації.


Рівненському прокурору Таргонію встановили розмір застави


Десяту сходинку посів заступник рівненського губернатора

На початку року на хабарі затримали заступника голови Рівненської ОДА Тараса Пустовіта.

10 років за ґратами світить Тарасу Пустовіту

Механізм поповнення “власної кишені” полягав у одержанні упродовж певного часу хабарів від місцевих перевізників. Гроші вимагалися за надання переваг у конкурсах з перевезення пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах. Під час отримання чергового “траншу” у розмірі $8 тис. вже екс-заступник очільника Рівненщини був затриманий.

В області й досі пам’ятають його гучну заяву під час засідання Люстраційного комітету у квітні 2014 року.

“Немає змісту йти у владу, якщо все залишиться як було. Всі корупційні схеми мають бути зламані”, – заявив тоді Пустовіт.



Судячи з усього, трохи менше ніж за рік Пустовіт забув про сказане. Перебуваючи на посаді заступника голови ОДА, Пустовіт відповідав за ЖКГ, будівництво та транспортну галузь. Також він очолював конкурсну комісію, щодо отримання тендерів на міжміські маршрути в області.





На правах реклами