Ми у Facebook
08.09.2015, 08:30

Вихованці рівненських інтернатів можуть залишитись без їжі

Щоб не допустити цього, члени постійної комісії з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи у ході засідання підтримали пропозицію Віктора Ольховика щодо додаткового виділення коштів на харчування для установ соціального захисту.
Як повідомили у прес-службі облради, у проекті рішення облради «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік», який обговорювали депутати – члени «соціальної» комісії, вже передбачено збільшення видатків на придбання медикаментів та продуктів харчування в сумі 1 мільйон 570 тисяч гривень для підопічних закладів соціального захисту. Але, за словами Віктора Ольховика, цього на сьогодні надто мало, адже у підсобних господарствах інтернатних закладів не зібрали планованого врожаю, водночас ціни на продукти харчування зросли, тому підопічні психоневрологічних інтернатів можуть залишитись без їжі.

– Специфіка таких закладів у тому, що до їх утриманців ніхто не прийде та не принесе поїсти, на відміну, наприклад, від лікарень, де до хворого прийдуть родичі чи друзі та погодують. Саме влада відповідальна за забезпечення належних умов проживання підопічних. Тому депутати рекомендують Рівненській облдержадміністрації у змінах до бюджету збільшити видатки на психоневрологічні заклади до 2,5 мільйонів гривень, –розповів голова облради Михайло Кириллов.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ