Ми у Facebook
15.09.2015, 08:15

Рівненське насіння продаватимуть за кордоном

Рівненська область має величезний потенціал у насіннєвому бізнесі, який на сьогодні є надприбутковим. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, перебуваючи із робочим візитом на Рівненщині.
Зокрема, Міністр згадав про великий насіннєвий завод «РАЙС-Максимко», що знаходиться у Зорі Рівненського району. Він працює вже понад 20 років і спеціалізується на виробництві насіння кукурудзи.

Зокрема, на підприємстві насіння доводять до технологічних кондицій – калібрують його, протруюють і готують до реалізації. Аналогічних заводів по Україні всього декілька.

«Сьогодні зранку ми отримали позитивний висновок Єврокомісії по аудиту насіння зернових на предмет відповідності нормам ЄС. Це дозволить у найближчій перспективі експортувати українське насіння, у тому числі рівненське, на європейські ринки. А це в свою чергу сприятиме створенню додаткових робочих місць та залученню інвестицій у цей бізнес», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ