Ми у Facebook
18.09.2015, 12:00

Рівнянин визначатиме антикорупційного прокурора України (+ДОСЬЄ)

Верховна Рада визначила сімох осіб, які оберуть антикорупційного прокурора, серед них є рівнянин Віталій Шабунін.
До Ради на розгляд унесли 14 кандидатур, проте за законом до складу комісії потрапила тільки половина.

Верховна Рада прийняла антикорупційний закон Порошенка

Верховна Рада обрала сім членів комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) і таким чином повністю завершила процедуру її призначення.

До складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі увійшли:
1. Мері К. Батлер
2. Шишкін Віктор Іванович
3. Шабунін Віталій Вікторович
4. Філенко Володимир Пилипович
5. Нищук Євген Миколайович
6. Горбач Володимир Анатолійович
7. Левченко Катерина Борисівна.

Досьє: Віталій Шабунін народився 26 листопада 1984 року в Рівному, має вищу освіту. Будучи студентом п`ятого курсу, він став депутатом Рівненської міської ради і взявся за розвиток молодіжних ініціатив на міському рівні.

У 2008 році переїхав Києва і почав працювати в громадянській мережі "Опора". Паралельно очолив молодіжну організацію "Всеукраїнська фундація регіональних ініціатив" (ФРІ).

У 2012 році створив ГО «Центр протидії корупції», якою керує й нині.

У 2014 році на дострокових виборах до Верховної Ради балотувався за списками партії "Громадянська позиція". Був у виборчому списку партії під № 5.

Віталій Шабунін — нині голова правління Центру протидії корупції, експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ.

Антикорупційну прокуратуру створюють спеціально для допомоги та нагляду за розслідуваннями новоствореного Антикорупційного бюро. Керівника спеціалізованої прокуратури та першого в Україні антикорупційного прокурора обиратиме конкурсна комісія з 11 людей. Семеро членів до складу конкурсної комісії делегує Верховна Рада, четверо — генеральний прокурор.





На правах реклами