Ми у Facebook
26.09.2015, 11:30

На Рівненщині збудують ще один сміттєпереробний завод

У Кузнецовську планують спорудити сміттєпереробний завод. Кошти на це готові виділити польські інвестори.
Роботи з будівництва заводу із переробки побутових відходів у Кузнецовську мають почати у 2016 році. Сам завод має бути на околиці міста, на базі існуючого сміттєзвалища, в якого закінчується термін експлуатації.

Кошти на будівництво сміттєпереробного заводу шукали вже давно. Нині їх готовий дати польський інвестор. Мова іде про 12 мільйонів злотих. Якщо цю суму перевести в гривні за курсом Національного банку, це близько 80 мільйонів гривень.

Таке будівництво стане прикладом того, як Польща та Україна змінюють формат співпраці. Поляки готові допомагати українцям, як їм у свій час допомогли німці. Так, кошти на будівництво заводу для Кузнецовська нададуть в кредит під 1-1,5%.

- Наші переговори тривають ще з квітня. Польські інвестори вивчили роботу нашого комунального підприємства, склад сміття та особливості земельної ділянки, - розповідає в.о. міського голови Кузнецовська Ігор КУЦ. - На сміттєпереробному заводі панують прододити повний цикл утилізації сміття. Зараз ми вже підписали проект про наміри і це підтвердження того, що наша співпраця - це не просто слова.

Якщо проект про наміри успішно переглянуть, то далі складатимуть план та угоду про початок будівництва. Пан Ігор впевнений, що за два-три роки цей амбіційний проект буде реалізовано.

Нагадаємо, що на Рівненщині вже збудували один сміттєпереробний завод - для Рівного.


Чи відновить роботу Рівненський сміттєпереробний завод?





На правах реклами