Ми у Facebook
02.10.2015, 07:45

Рівненські газовики просять Київ не допустити колапсу у їхній галузі

І попереджають, що стабільне газопостачання Рівненщини, як і інших регіонів України, перебуває під загрозою зриву.
За інформацією фахівця зі зв'язків з громадськістю ПАТ «Рівнегаз» Вікторії Левчук, нині підпримство «Рівнегаз» перебуває у вкрай складній економічній ситуації. Падіння обсягів транспортування природного газу та відсутність економічно обгрунтованого тарифу на це призвели до мільйонних боргів та браку коштів, необхідних для обслуговування та модернізації газотранспортної системи.

Критичну ситуацію поглибило й необґрунтоване зменшення норм використання газу для споживачів без газових лічильників та застосування нульових, або урізаних алгоритмів розподілу коштів, що призвело до дефіциту обігових коштів.


У Рівному для споживачів газу відкрили контакт-центр


Незважаючи на надскладну ситуацію, виробничо-експлуатаційні служби ПАТ «Рівнегаз» всіма можливими силами і ресурсами забезпечують стабільне газопостачання споживачам Рівненської області. На заходи підготовки до нового опалювального сезону підприємство виділо понад 6 мільйонів гривень.

«Сьогодні безперебійність і безаварійність газопостачання Рівненщини підтримується завдяки відповідальності і самовідданості працівників ПАТ «Рівнегаз». Але заробітні плати на підприємстві вже сьогодні на 62% менші, ніж в газовій галузі України. Штучно створена криза може призвести до масового звільнення висококваліфікованих працівників і тоді цілком можлива ситуація, що для ліквідації аварійних ситуацій на газопроводах просто не буде фахівців», - зазначив в.о. голови ОПО ПАТ «Рівнегаз» Віталій Зубейко.

Для недопущення колапсу в газовій галузі держави, конференція працівників газорозподільних підприємств України у Києві звернулася до Президента, уряду, профільного міністерства, НКРЕКП з проханням невідкладно прийняти рішення щодо встановлення економічно-обгрунтованих тарифів на розподіл природного газу, захистити заробітну плату працівників та інтереси споживачів природного газу, розробити програму розвитку та модернізації газових мереж на наступні п'ять років.
 






На правах реклами