Ми у Facebook
09.11.2015, 08:00

Сьогодні, 9 листопада — День української писемності та мови

Фото з сайту smoloskyp.org.ua

У листопаді 1997 року був виданий указ Президента України “Про День української писемності та мови”.
У світі налічується близько 3 тисяч мов. У кожного народу — вона своя. І серед них — ніби запашна квітка в чудовому букеті — українська мова. Її багатство, краса, витонченість, мелодійність визнав світ.

Українську мову можна почути в Канаді, Великобританії, Мексиці, США, Німеччині, Парагваї, Греції та інших країнах світу. Історію, географію, літературу та мову України вивчають у 28 коледжах та університетах США.

Мова — це важливий чинник самовизнання нації, надійна основа розвитку країни, загартована багатовікововю історією та відточена творчістю найталановитіших українських письменників. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися український народ. Без рідної мови жодна людина не здатна почуватися повноцінною частиною свого народу, його історії та культури.

У народі кажуть: “Скільки я знаю мов, стільки разів я людина”. Так, але опанувати скарбницями інших наук не може та людина, яка не знає своєї мови, її краси й багатства. Успіхи людини в житті, її взаємини з іншими членами суспільства значною мірою залежать від уміння спілкуватися. Мова — найважливіший універсальний засіб спілкування людей, до якого можуть входити, крім висловлення думок, почуття і волевиявлення.

Портал OGO.ua вітає усіх зі святом української писемності та мови та бажає зберегти й утвердити українську мову, виплекану нашими пращурами, адже вона створює індивідуальне обличчя країни і нації. Нехай материнське слово буде для всіх оберегом та духовним джерелом життя.





На правах реклами