Ми у Facebook
09.11.2015, 10:15

Сьогодні рівняни писатимуть Всеукраїнський радіодиктант

Сьогодні, 9 листопада, усі охочі писатимуть Всеукраїнський радіодиктант: перевірятиме знання й міністр культури України.
10 цікавих фактів про українську мову [Інфографіка]


До участі у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності запрошені відомі українські митці, науковці, державні та громадські діячі, політики й усі бажаючі, хто прагне зберігати і розвивати рідну мову. Також до написання радіодиктанту національної єдності долучиться віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

Місцем проведення диктанту вперше обрали найбільшу аудиторію Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Написання диктанту розпочнеться об 11:00.

Наймилозвучніші слова української мови в картинках

Цьогорічний радіодиктант має на меті, окрім традиційного його написання, встановити у цей день радіомости з українцями в Австралії, Китаї, Польщі, Росії та Португалії.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності вже 15 років поспіль збирає тисячі українців, як в Україні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто любить і шанує рідне слово і мову. Це не лише перевірка знань української мови, а й заохочення до вживання, популяризації, захисту і сприяння розвитку державної мови, передає 5 канал

10 цікавих фактів про українську мову [Інфографіка]

Нагадаємо, що минулого року в Києві встановили рекорд із масового написання традиційного радіодиктанту.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ