Ми у Facebook
19.11.2015, 12:00

Ігор Мічуда: «Якщо не зможеш виконати – краще не обіцяй!» [+Фото]

Ігор Мічуда - начальник управління ДАБІ у Рівненській області. Пан Ігор людина принципова та відповідальна, життєрадісна та цілеспрямована, щира і інколи навіть надто відверта… Саме таким і хотілося, щоб вийшло наше інтерв’ю для журналу "ВІТАЄМО!".
Ідучи на інтерв’ю з Ігорем Мічудою мимоволі пригадую нашу першу зустріч та першу розмову. З страхом та невпевненістю я вирушала тоді ще на офіс, що на вулиці Князя Володимира. Там вперше й побачила, що Ігор Володимирович віддав для волонтерів свій склад, щоб вони там могли зберігати й збирати волонтерську допомогу для наших захисників. Перше інтерв’ю з присмаком скандалу і враження про співрозмовника кардинально інші від тих, які маю нині. Зараз же неодноразово звертаюся за коментарями до пана Мічуди, як начальника управління ДАБІ у Рівненській області. І знаю його, як людину принципову та відповідальну, життєрадісну та цілеспрямовану, щиру і інколи навіть надто відверту… Саме таким і хотілося мені, щоб вийшло наше інтерв’ю для журналу "ВІТАЄМО!"...

Вибір "ОГО". Ігор МІЧУДА — Будівництво — справа на все життя



- Ви складаєте враження дуже принципового та суворого керівника, який дуже прискіпливо відноситься до всіх моментів будівельної галузі, ви такий же і в житті поза роботою?


- Я не хотів би сказати, що я дуже принциповий чи прискіпливий, я просто адекватний (посміхається, - авт.). Я реально дивлюся на усі ситуації і можу входити в положення тієї чи іншої людини. Розумію, коли людині треба піти на зустріч, то я з легкістю можу увійти в положення та відпустити працівника за 10 хвилин до початку обідньої перерви чи завершення робочого дня.



- Завжди були таким, жили за принципом «виконав завдання – можеш бути вільний»?

- Напевно не завжди. Думаю, що це приходить з досвідом. Я ціную слова людей і хочу, щоб вони несли за них відповідальність. В 90-х існував принцип «пацан сказав – пацан зробив» і насправді так і має бути. Не можна дозволяти: пообіцяв – не виконав – просто забув. Треба нарешті зрозуміти нам усім, що такого поняття, як «порішаємо» існує, але вже відійшло на даний момент на другий план. Все просто: є закон – виконуй, маєш забов’язання – працюй над ними.

- Зрозуміло, що ви не поважаєте тих, хто не тримають слова і не дотримуються обіцянок, а ще які риси дратують в людях?


Не люблю нещирість, коли в очі кажуть одне, а за спиною – інше. А найбільше дратує – тупість. Коли ти розповідаєш, пояснюєш, а він не розуміє і навіть не хоче розуміти. А пояснює це словами: «Чого? Бо того!». Такого я ніколи не зрозумію!

Ігор Мічуда: "Кваліфікований голова ОСББ "підніме" будинок за півроку

- А ця, названа вами «тупість», ви думаєте, в людях на все життя? Чи можна працювати, щоб це виправити?

- Я переконаний, що з цим можна працювати. Але перед цим варто дати собі відповідь на питання: чи варто мені на це гаяти свій час? Воно мені треба? І якщо ви кажете, що треба, тоді варто працювати з людиною.

- Говорячи про зміни в людях, не можу не запитати, адже нині часто чуємо, що після подій Майдану, Революції Гідності суспільство змінилося. Ви підтримуєте чи спростовуєте цю тезу?


- Зміни в суспільстві є, але вони не такі, як нам би хотілося і яких ми чекали. Але для того, щоб відбулися реальні зрушення потрібно більше часу. Крім того, цього процесу заважають несправедливість, нечесність…Багато політиків лишилися з старої системи, які точно не хочуть, щоб реальні реформи відбулися. І тому хотілося б, щоб люди приводили до влади тих, хто справами довів, що можуть хвилюватися і вирішувати проблеми інших людей. Такі представники є, члени ради голів ОСББ йдуть в політику.



- Можна було не раз почути, що Рада голів ОСББ і ваша програма «Будні ОСББ» - це піар перед виборами. Але все ж почалося набагато-набагато раніше?!

- Всі, хто так думають – глибоко помиляються. Асоціація працівників будівельної галузі Рівненщини існує вже 10 років, а Рада голів ОСББ – третій. Ми реально допомагаємо людям і чому нарешті до влади не мають прийти господарники? Так же повинно бути! З весни цього року визначилися лідери. І визначилися не шляхом того, що я хочу, щоб там не було стати депутатом, а їх підтримали люди і хочуть, щоб їх інтереси відстоювали. Ми готові йти і змінювати наше місто, адже знаємо, які кроки для цього потрібні. Члени ради голів ОСББ не заангажованими партіями і готові працювати.

- Ви кажете, що «незаангажовані партіями», але за новим законом в депутати мусите іти від партії?


- Ми залишаємося безпартійними, але йдемо на вибори за підтримки партії Президента. Він – гарант Конституції і ми маємо його підтримувати. Розказувати про себе з усіх телеканалів та бордів нам не треба, бо люди кожного з нашої команди знають і якщо попросять звіт про роботу, то нам є, що розповісти і показати.

- Люди вже звикли до того, що перед виборами чують багато обіцянок, а ось після перемоги про них часто політики забувають. На жаль…

- Так часто стається через те, що перемоги на виборах здобувають саморекламою на мільйони гривень і потім замість того, щоб «вибивати» кошти на благоустрій, двори та дороги, депутат віддає тисячі-мільйони за передвиборчу кампанію. Зараз знову бачимо, що ті, хто вже були депутатами і нічого не робили знову хочуть прийти до влади. Вірю, що люди, як ми вже говорили, справді змінилися і не робитимуть помилок, а обиратимуть серед кандидатів за їх діями. Я не люблю пустобрехів, які критикують тільки інших, а самі нічого не роблять. Насправді все просто – візьми та зроби. Саме тому щиро поважаю виробничників, які створюють робочі місця, сплачують податки і створили команду таким чином, що система працює злагоджено й конструктивно.

- В політиці теж, думаю, важлива саме командна робота, чи не так?


- Надзвичайно важливо працювати в команді і я щиро радію тому, що у нас така команда є. Тільки, діючи спільно, можна не тільки створювати хороші проекти, а і значно легше втілювати їх у життя. Проблем же, які потребують вирішення у місті вистачає.

- Направду проблеми є, а які з них вважаєте найголовнішими, які потребують негайного вирішення?

- Останній дощ, швидше навіть злива, показала, що Рівному просто необхідне розширення каналізації. Також усіх діток потрібно забезпечити місцями у дитячих садочках. Треба створювати нові поліклініки, розвантажуючи вже існуючі, так як є в дитячій лікарні на Грушевського. Я не кажу вже про облаштування прибудинкових територій, створення ОСББ. Роботи вистачає і найголовніше, що все це реально виконати навіть не за 5 років депутатства, а навіть за два…



- Хочу відмітити, що ви не говорили про всеукраїнські проблеми-питання, а зосередилися саме на місцевій проблематиці і це направду важливо…

- Я не хочу бути популістом і говорити про те, що Мічуда змінить тарифи на газ чи створить контрактну армію – це були б просто слова, а я – не такий. Переконаний, що в країні повинна діяти повністю мажоритарна система. Так людина знатиме, що це мій депутат і я можу звертатися до нього для представництва інтересів. Зараз же кандидати ховаються за «європейські партії», які насправді несуть ідеї далекі від істинно європейських. Для мене ж найголовніше бути чесним: якщо пообіцяв – виконай і саме за цим принципом треба жити.





На правах реклами