Ми у Facebook
15.12.2015, 09:30

Як швидко вилікувати застуду народними засобами [+ПОРАДИ]

Якщо у вас стало звичкою хворіти кілька разів на рік, тоді вам стануть у нагоді описані тут методи боротьби із застудою.
Застуда небезпечна не сама по собі, а своїми ускладненнями. Часто з'являються такі ускладнення як:

ларингіт (запалення гортані - пропадає голос);
фарингіт (запалення глотки - біль при ковтанні, постійна потреба відкашлятися);
бронхіт (запалення верхніх дихальних шляхів - спочатку сухий болісний кашель, а потім - з мокротою);
отит (запалення середнього вуха - різкий стріляючий біль у вусі);
риніт (нежить);
ангіна (або тонзиліт - запалення мигдалин);
а при важкому перебігу хвороби - проблеми з серцем.

У бій проти застуди у будь-якому з її проявів слід вступати негайно. Нижче перераховані методи, вироблені лікарями протягом багаторічної практики з боротьби із застудою.

1. Термінові заходи.

Наприклад, якщо ви промочили ноги - відразу ж, як тільки опинитеся вдома, насамперед натріть ноги горілкою або спиртом, розігрійте їх гарненько і надягніть сухі шерстяні шкарпетки. Можна наклеїти на підошви гірчичники. Зараз випускають не такі гірчичники, як у радянські часи. Вони зручніші у застосуванні, а на упаковці є карта тіла людини, щоб знати, куди і для чого їх прикладати. Вони вам знадобляться не тільки при застуді.

2. Природні антибіотики.

Цибуля і часник - одні з найкращих природних антибіотиків. Тому їжте цибулю і часник, а також вдихайте пари цибулі, особливо якщо у вас вже з'явився нежить. Часник потрібно саме жувати, а не ковтати, інакше користі не буде. А щоб позбутися від запаху або, принаймні, значно зменшити його, прополощіть рот лимонним соком. Біля ліжка на ніч покладіть розрізану цибулину (запах вас турбуватиме лише спочатку, а потім ви адаптуєтеся, і навіть сльози не будуть навертатися).

3. Більше пити.

Перед сном обов'язково випийте 2 чашки чаю з медом або з лимоном (для посилення ефекту можете додати перець) або молоко з медом. Потрібно, щоб молоко і чай обов'язково були гарячими. Добре закутайтесь і постарайтеся поспати якомога довше.

4. Гарячий душ або ванна.

При перших ознаках захворювання потрібно прийняти гарячий душ. Намагайтеся прогріти обличчя, шию, груди. Якщо дозволяє серце, і немає високої температури, прийміть замість душу гарячу ванну протягом 10-15 хвилин. Потім насухо витріться і лягайте в ліжко, загорнувшись ковдрою, а краще - двома, пропотійте під ковдрою хвилин 30-40. Для цього випийте склянку трав'янистого настою або чаю з малиною, медом або прополісом.

5. Спати, спати, і ще раз спати.

Як відомо, уві сні наш організм відновлює свої сили. Подбайте про те, щоб поспати як мінімум 8-9 годин. Хороший сон - це хороший відпочинок.

Таким чином, можна атакувати застуду одразу за трьома напрямками:

Зміцнити армію, тобто активувати захисні сили організму (ванна, сон, мед).
Тримати оборону, тобто вивести мікроби і продукти їх токсичної життєдіяльності (ванна, рясне пиття).
Вести бойові дії, тобто знищити мікроби (часник, цибуля, прополіс).

У вас, напевно, виникло закономірне питання: а чи не легше піти в аптеку і купити який-небудь аспірин або колдрекс? Тут просинається з глибини душі матінка-лінь. Що легше: випити кілька смачних пігулок або цілий день пити чаї, нюхати цибулю, їсти часник і мед. Але ми не можемо передбачити, як ці шипучі таблетки потім позначаться на вашому організмі, тобто, чи не зашкодять вони нашим серцю, ниркам, печінці і т.д.

Використовуючи народні засоби, ви не тільки лікуєтеся, але ще й підвищуєте імунітет і поповнюєте ваш організм вітамінами.

За матеріалами відкритих інтернет-джерел.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Який грип загрожує Рівненщині цьогоріч?
Народні засоби від кашлю: медом, цибулею і травами
Поради рівнянам від подільського цілителя-фітотерапевта





На правах реклами