Як засолити сало в домашніх умовах?
Найпопулярніше у нас солоне свиняче сало. Щоб його правильно приготувати самому, useful-food.ru пропонує дотримуватись таких рекомендацій:
- Купуючи свіже сало в магазині чи на ринку, уважно огляньте його. На ньому має бути штамп якості, а колір продукту повинен бути білим або блідо-рожевим. Так ви вбережете себе від старого сала, або зараженого паразитами.
- Чим товща шкірка у сала, тим вона вийде жорсткішою при засолюванні.
- Якщо під шкіркою в сало вільно входить сірник, отже воно свіже.
- Сало швидко вбирає запах продуктів, що лежать поруч. Аби позбутися цього запаху, його слід вимочити 2-3 години у воді з часником.
- Для засолювання використовуйте тільки крупну кухонну сіль. Йодована і дрібна не підійдуть.
- Щоб сало просолилося швидше, наріжте його шматочками або проколіть у декількох місцях.
Солити сало можна трьома способами: сухий спосіб, варене сало і засолювання в розсолі.
Сухий спосіб
Посолити сало з допомогою цього методу можна досить швидко. Єдиний недолік - нетривалий термін зберігання отриманого продукту (близько місяця).
Отже, натріть сало крупною сіллю і сумішшю приправ: чорним перцем, подрібненим часником. Можна використовувати абсолютно будь-які приправи на ваш смак. Покладіть натерте сало у пакет на 12 годин, а потім приберіть в морозилку. Продукт буде готовий до вживання через 2-3 тижні.
Сало по-українськи
Солити сало цим способом потрібно розпочати з приготування розсолу. Змішайте 1 літр води і 2/3 склянки солі. Покладіть на дно емальованого відра полотняну серветку. Зверху на неї покладіть спеції: запашний перець, лавровий лист, порізаний часник, розмарин. На спеції покладіть шматок сала. Повторіть чергування спецій з салом кілька разів. Верхній останній шматок сала накрийте серветкою, прикрийте тарілкою або кришкою і покладіть зверху тягар, на 5 днів залийте розсолом. Коли сало буде готове, покладіть його в мішечки і відправте в морозильну камеру на зберігання.
Ароматне сало
Щоб приготувати ароматне сало, спочатку приготуйте суміш приправ: мелений червоний перець (крупного помелу), куркуму, сушений кріп, 3-4 гвоздики, мелений лавровий лист, корицю, мускатний горіх.
Наріжте сало невеликими шматками, покладіть їх у каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння. Через 3 хвилини після того, як почне з'являтися піна, зніміть сало з вогню. Додайте сіль (4,5 столові ложки на 1 кг сала). Залиште його на 12 годин у прохолодному місці. Після цього обсушіть рушником і натріть часником і приправою. Покладіть в морозильник. Коли сало стане достатньо твердим, його можна буде їсти.
Джерело: ladyhealth.com.ua
Фото: easysmart.ru
СЕКРЕТИ ВІД ПАНІ ГАЛІ:
- У нашій родині сало для соління відбирають молоде, без м’ясних прошарків, товщиною півтора-два сантиметри, не більше, з тоненькою шкіркою. Ніж у шматок сала має входити легко, як у масло - це означає, що сало без грубих прожилків і буде жуватися легко.
- Сало з м’ясними прошарками (бекон, підчеревок) для соління не підходить - його краще коптити (якщо є така можливість) або використати свіжим як "піджарку".
- На мою думку, один з найсмачніших рецептів домашньої закуски - гостре сало з червоним перцем. Беремо шматочок свіжого молодого сальця (шкірка якого ще пахне спаленою соломою), добре натираємо сіллю, часником, меленим чорним і запашним перцем, а головне - гострим і солодким червоним перцем (паприкою). Кладемо цей шматочок у невелику посудину, пластиковий контейнер чи загортаємо у фольгу й витримуємо 2 дні у холодильнику. Сало - готове!
Віра в краще та нові рішення: астропрогноз на суботу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 20 квітня.
переглядів: 142
20 квітня: свята, іменинники, заборони та прикмети
Сьогодні у світі відзначають День вдячності волонтерам.
переглядів: 141
Як пофарбувати яйця до Пасхи: 6 цікавих способів, про які ви не чули
Пофарбувати яйця перед Великоднем це улюблена справа багатьох, але не всім відомі нестандартні способи, як це зробити.
переглядів: 335
Лікування атрофії зорового нерва: як стовбурові клітини допомагають покращити зір
Атрофія зорового нерва (АЗН) є однією з найнебезпечніших причин погіршення та втрати зору. Це можливий наслідок багатьох офтальмологічних захворювань, що призводять до пошкодження нерва та порушення проведення імпульсів від сітківки до мозку. В останні роки для лікування захворювання в розвинених країнах все частіше застосовують стволові клітини (СК). Якщо ви хочете скористатися цією методикою, щоб поліпшити зір, можете записатися до лікаря або уточнити вартість лікування атрофії зорового нерва на сайті Booking Health.
переглядів: 262
Які зараз черги на польському кордоні
Прикордонники повідомили інформацію про стан черг на польському кордоні станом на ранок, 19 квітня.
переглядів: 301