Ми у Facebook
31.12.2015, 17:00

Лікар року - Олександр Нестеренко

Олександр Нестеренко: “Навіть якби я отримав шанс все почати спочатку, нічого б не змінив”.
Лікар – найгуманніша професія на землі. Це спеціальність, без якої суспільству не обійтися у будь-якому стані: чи то мир, чи війна. Перед працівниками медичної галузі повсякчас стоїть героїчне завдання – рятувати людські життя. Воістину правий був Антон Чехов, коли писав, що професія лікаря – це подвиг, причому буденний.

Все життя веде боротьбу за здоров’я людей лікар-хірург відділення хірургії органів травлення та ендокринології Рівненської обласної клінічної лікарні, кандидат медичних наук Олександр Леонтійович НЕСТЕРЕНКО.

Під час бесіди з Олександром Нестеренком найменше хотілося розмовляти про хвороби та їх симптоматику, про що безперервно говорять медичні працівники. Було бажання більше дізнатися про цього незвичайного та енергійного чоловіка, який встигає і пацієнтів приймати, і дисертації писати, й про родину та друзів не забувати.

Олександр Леонтійович вже понад 20 років працює хірургом обласного центру екстреної консультаційної допомоги, що надає цілодобові консультації лікувальним закладам області. За його плечима сотні операцій та врятованих життів, подяк від родин та вилікуваних хворих. Щодня лікар рятує, виходжує, ставить на ноги десятки хворих із різних куточків області й не тільки.

Працюючи у своєму відділенні, Олександр Нестеренко одним із перших в області освоїв малоінвазивну, так звану безкровну, хірургію, відтак став почесним членом Європейської асоціації ендоскопічних хірургів. Олександр Нестеренко – лікар вищої кваліфікаційної категорії, має чимало розробок щодо лікування пацієнтів із гострими шлунково-кишковими кровотечами, які нині стали основою для написання вже докторської дисертації. Він є одним із небагатьох хірургів, які оперування грижі поєднують з абдомінопластикою при лікуванні хворих з надмірною вагою.

У березні 2014 Олександра Леонтійовича призначили на посаду головного хірурга області, в обов'язки якого входить координація і контроль роботи хірургічної служби на Рівненщині.

Сьогодні знаний лікар-хірург не зупиняється на досягнутому й продовжує вдосконалювати здобуті вміння, адже переконаний, що лише практикуючий професіонал має можливість вдосконалюватись і йти в ногу з часом. Олександр Нестеренко – капітан медичної служби, а також – автор та співавтор 70 наукових праць, 6 винаходів, запропонував 24 рацпропозиції. Він активний учасник хірургічних з’їздів, пленумів та міжнародних конференцій. Має 7 патентів на винаходи.

А ще знаний хірург дуже любить та цінує свою родину і мріє, щоб його діти стали гарними наставниками та гідним прикладом для своїх дітей.

Підсумовуючи підсумки року, що минає, Олександр Леонтійович відзначає, що 2015 рік був надзвичайно насиченим подіями. Вдало минули місцеві вибори, Олександра Нестеренка вдруге обрано депутатом Рівненської обласної ради. 

– Сподіваюсь, це допоможе у реформуванні медичної служби області, аби вивести її на якісно новий рівень.  Щиро вірю в процвітання та мирне майбутнє України, яке залежить від особистого вкладу кожного з нас, – вірить Олександр Леонтійович.






На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ