Ми у Facebook
03.02.2016, 14:20

"Рівнегаз" хоче підвищення тарифів на свої послуги

Адже на підприємстві пояснюють, що нинішній тариф через зниження споживання газу областю зменшує їхні надходження. Відповідно, не вистачає коштів на модернізацію газових мереж.

У 2015 році Рівненська область скоротила споживання газу на 19,1%.
Так, торік споживачі регіону використали 448 млн куб. м газу. Для порівняння: обсяг споживання газу споживачами Рівненщини у 2012 році становив 697,4 млн куб. м газу, а у 2010 році 729,4 млн куб. м.

Зменшення обсягів розподілу природного газу, скаржаться у "Рівнегазі", призвело до недоотримання підприємством торік близько 61 млн грн тарифних надходжень. Для компанії саме тарифна виручка є основним джерелом фінансування робіт з модернізації, обслуговування газотранспортної системи області. До того ж падіння обсягів споживання природного газу не зменшує потребу у витратах на обслуговування газових мереж. Адже протяжність газопроводів та кількість споживачів – не зменшується. Такий дисбаланс призводить до дефіциту коштів, необхідних для модернізації та обслуговування газових мереж регіону.


Як рівнянам укласти новий договір на постачання газ
у


- Окрім тарифу на розподіл газу, що складає 86,90 копійок з одного протранспортованого кубометра, «Рівнегаз» більше джерел доходів не має, а коштів, які підприємство отримує зі свого тарифу, вистачає лише на утримання газотранспортної системи в робочому стані,
- говорить перший заступник голови правління ПАТ «Рівнегаз» Віктор Осницький.


У Рівному хочуть підвищити плату за тепло
[url][/url]

Незважаючи на те, що тариф у 2015 році був кілька разів переглянутий Національною комісією, що здіснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, у "Рівнегазі" кажуть, що він все одно повною мірою не адаптований під ті процеси та умови, в яких доводиться працювати рівненським газовикам і це в перспективі може поставити під загрозу надійне та безаварійне газопостачання регіону. Єдиним виходом із цієї ситуації є коригування тарифів на транспортування природного газу у сторону збільшення.

За інформацією фахівця зі зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ "Рівнегаз" Вікторії Левчук





На правах реклами