Ми у Facebook
29.01.2016, 16:40

Без допуску до "тіла": Порошенка зустрічали за застарілим протоколом

фото: Адміністрація Президента України

Саме тому не дозволили журналістам почути, про що Президент говорив з рівнянами.
Президент мав завітати до Центру надання адмінпослуг Рівного (ЦНАП), що на майдані Просвіти біля облдержадміністрації. Як і у вівторок, коли очікували Президента у місті, для забезпечення безпеки вздовж проїжджої частини поруч з ЦНАПом через кожні кілька метрів стояли міліціонери. Вони нікого не пропускали до ЦНАПу. І цього разу навіть журналістів, які йшли напряму до закладу, повертали назад, спрямовуючи вздовж шеренги правоохоронців, виставленої по великому колу вздовж проїжджої частини, стін облдержадміністрації та ЦНАПу.

ФОТО - Як Петро Порошенко у Рівному відкривав ЦНАП

Рівненська ОДА: прибирання перед адміністрацією - не показуха до приїзду Порошенка

У приміщенні ЦНАПу - традиційне проходження рамки-металошукача та перевірка сумок. Журналістів ще вчора попередили про те, що Президент прибуде о 12 годині, тому мають прийти раніше. Але вже тільки у примціщенні ЦНАПу стало відомо, що прибути у Рівненський аеропорт Порошенко мав аж о 13 годині чи й навіть о 13.30. Тож не маючи чим зайнятися, журналісти й оператори влаштовували собі фотосесії, доки їхню увагу не привернув чоловік з безліччю жовто-блакитних прапорців у руках. У цей же час перед ЦНАПом почав збиратися натовп з організованих зустрічальників. Саме їм у руки й тицяли прапорці і навіть вручили кілька великих прапорів. Те, що частина зустрічальників була без головних уборів і вимушена була майже дві години провести на вулиці нікого не турбувало (дарма, що в області епідемія грипу, і з понеділка явно більшість з них завдяки зустрічі Президента піде на лікарняний).

Поспілкуватися з Президентом журналістам не дозволили. Хоча перед цим прес-секретар голови облдержадміністрації Сергій Мініч запевняв, що Президент не боїться будь-якого запитання і готовий спілкуватися на всі можливі теми. Так само, як і в часи Президентства Кучми, журналістів час від часу штовхали охоронці, не дозволяючи здійснювати відео- чи аудіозапис зі зручної для них відстані ( дарма, що вони пройшли металошукач і перевірку сумок).

Онлайн-трансляція приїзду Президента до Рівного (+ВІДЕО)

Петро Порошенко виступив перед присутніми у ЦНАПі, розказавши, яким гарним буде цей заклад, бо через прозорі стіни у ньому не буде корупції (дарма, що у закладі одну з прозорих стін закрили з допомогою жалюзі). І, мовляв, це все стало можливим не завдяки дядьку з Києва, а завдяки децентралізації і зусиллям місцевої влади. Похвалив Порошенко і дівчат-працівниць ЦНАПу, які зустрічають відвідувачів з усмішками і з запитанням "чим можу вам допомогти?". Потім швиденько обійшов заклад (піднятися за ним на другий поверх журналістам не дозволили, бо "не по протоколу"). Зупинився біля екрана на виході, де, пояснив, відвідувач ЦНАПу зможе залишити відгук про роботу закладу - поставити оцінку. І швиденько попрямував на вихід.

ФОТО - Як Петро Порошенко у Рівному відкривав ЦНАП

Тут Петро Порошенко підійшов до натовпу зустрічальників. Про щось з ними говорив. Але журналісти почути це не змогли, бо їх охорона не пропустила. VІP-допуск до "тіла" у цей момент отримала лише особиста знімальна група Президента. Після цього Порошенко сів в авто і відбув у Володимирець на відкриття реконструйованої районної лікарні.

Порошенко вже у Рівному (+ ФОТО)

Як стало відомо журналісту ОГО з достовірних джерел, причиною саме так організованої зустрічі став протокол зустрічей VІP-персон ще від 1992 року. Мовляв, саме він зобов'язує організувати натовп зустрічальників. Причому, вони мають бути з перевіреними правоохоронцями біографіями (!). Протокол зобов'язує тримати прапори, не пропускати журналістів напряму у заклад, змушуючи пройти "круг пошани" з правоохоронців, і не допускати до спілкування з Президентом, якщо це заздалегідь не узгоджено й не акредитовано.

- Розумію, що це імідж Президента, що можна було не штовхати журналістів, дозволити знімати й записувати, як їм зручно, дозволити задати кілька запитань і не влаштовувати масовку із зустрічальників. Але для цього потрібно міняти протокол. А хто ж порушить це питання перед Президентом? - прокоментував прес-секретар голови облдержадміністрації Сергій Мініч.

фото: Адміністрація Президента України
фото: Адміністрація Президента України











На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ