Ми у Facebook
31.01.2016, 15:00

Ваше здоров'я: Наталія Поліщук про лікувальний масаж та способи визначення сколіозу (+ ВІДЕО)

В новому випуску програми "Ваше здоров'я" директор реабілітаційно-консультаційного центру "Здорове життя" Наталія Поліщук розповідає про лікувальний масаж та способи визначення сколіозу.
Сколіоз - це хронічне, прогресуюче захворювання хребта, яке характеризується дугоподібним викривленням у фронтальній площині і скручуванням хребців по вертикальній осі, так звана "торсія".

Більшість людей, коли ми говоримо про сколіоз, розуміють, що це якась неправильна постава і так далі. Якщо говорити детальніше, то дуже важливо зрозуміти в чому суть захворювання, як воно розвивається і які його причини.

Серед таких причин можуть бути, як загальновідомі речі (неправильне сидіння за партою, неправильне носіння вантажів), так і інші проблеми, про які люди просто не знають.

Дивитись відеозапис програми з Наталею Поліщук

Є таке поняття, як слабкість м'язового корсету - м'язи, завдання яких утримувати тулуб, в неправильному положенні. Бувають ситуації, коли дитина починає швидко рости, а м'язи не встигають за кістками. Тоді завдання батьків - звернути на це увагу і вчасно відреагувати - звернутися до лікаря, який надасть рекомендації. До речі, сколіоз, мабуть, єдине захворювання, що не лікується таблетками. Тому масаж має велике значення в даному випадку. Проблема полягає в тому, що лікарі часто вагаються призначати курс масажу чи ні. Бо часто пацієнт іде не в лікарню, а до приватних масажистів, а вони можуть не розуміти, що при таких захворюваннях як слабкість м'язового корсету, не підходить звичайна класична схема масажу - не можна обидві половинки спини масажувати однаково. Бо на одній половинці спини м'язи розтягнуті, а на іншій - м'язи в тонусі.

На що потрібно звертати увагу при визначенні сколіозу? В першу чергу - на рівень плечей. Вони мусять бути на одному рівні. Коли є сколіоз, то одне плече буде підняте, інше - опущене. Теж саме з лопатками. Ще звертаємо увагу на трикутник між талією та ліктем. З однієї сторони трикутник буде більшим, з іншої - майже непомітним.

На курсах масажу при реабілітаційно-консультаційному центрі "Здорове життя", тема про масаж при сколіозі - обов'язкова, бо людина не може приступати до лікування такого серйозного захворювання як сколіоз, не знаючи як правильно при цьому працювати. Ми вивчаємо всі прийоми лікування, які мають значення, а також вивчаємо в якому стані знаходяться всі м'язи. Відповідно, людина, яка виходить з цих курсів, вже розуміє як правильно чинити в тій чи іншій ситуації.

Крім курсів масажу, в нас ще є й інші курси, котрі дозволяють спеціалісту бути більш функціональним. Тобто, наші випускники мають змогу запропонувати своєму клієнту набагато більше послуг, ніж просто масаж. Так, є в нас курси SPA-догляду за тілом, де ми навчаємо виконувати всі ті найбільш сучасні і модні процедури, які довели свою дієвість у відомих SPA-салонах. Ще в нас є курси візажу. Людина, яка пройшла всі курси, може більше заробляти. Бо не завжди клієнту, який вас любить і шанує, потрібен лише масаж. Інколи, коли мама може привести дитину на масаж, а сама, розуміючи, що ви можете покращити її фігуру, чи нанести в потрібний момент макіяж, звернеться до вас і за іншою потребою.

Тож, приходьте до нас на курси масажу, бо найкращі масажисти навчаються тут.



Дивитись відеозапис





Минулі випуски:

"Ваше здоров'я": рівнянка Олена Гандзюк - про необхідність обстеження на ВІЛ [+Відео]

Ваше здоров'я: оздоровлення організму без ліків та операцій у Рівному [+Відео]

Ваше здоров'я: уролог-сексопатолог про хвороби чоловіків, їх діагностику та лікування [+Відео]





На правах реклами