Ми у Facebook
11.02.2016, 21:30

Поради чоловікам: як знайти час на заняття спортом

Пропонуємо 10 ефективних способів.
Усі ми знаємо, що у сучасних чоловіків щодня маса справ: навчання, робота, сім'я, відпочинок з друзями тощо. У вирі цих турбот зачасту не вистачає часу на заняття спортом, а так хотілося б позбутися кількох зайвих кілограмів, відчувати себе впевнено та здорово. Насправді, зайнятість - це лише відмовки. Час на спорт можна знайти і для цього ми пропонуємо кілька ефективних способів:

1. Вставайте раніше. Візьміть за правило спати менше, але робити це якісніше: так, щоб ви не прокидалися вже втомленим. Проведіть експеримент: встаньте на 30 хвилин раніше звичайного і витратьте цей час на тренування. Фахівці вважають саме ранкові тренування найефективнішими: адже в цей час ніяка втома не може вам завадити. А ввечері можна буде спокійно відпочити від трудового дня, присвятивши цей час для розваг або сім'ї.

2. Поменше ТВ та Інтернету. Помітивши, що сидите перед екраном комп'ютера вже другу годину, відверніться і зробіть кілька віджимань або присідань.

3. Зробіть спорт звичкою. Ви ж завжди знаходите час, щоб почистити зуби? Адже в іншому випадку вони почнуть псуватися. Так і турбота про тіло повинна стати звичкою, бо це не менш важливо. Починайте з малого. Наприклад, перед сніданком можна виділити 10 хвилин на вправи. Досить робити це протягом кількох тижнів, щоб процедура стала звичкою.

4. Поміняйте географію розваг. Подумайте: як зазвичай ви проводите вільний час? Сидите з рідними перед телевізором, або з друзями в барі? Витрачайте краще цей час на спорт. Підіть на прогулянку в парк або проведіть дружній футбольний матч і показники вашого здоров'я почнуть повільно, але вперто повзти вгору.

5. Вправи можна поєднувати зі звичайними справами. Домашня робота рідко приносить нам радість, але робити її потрібно. Зробіть побут більш різноманітним, поєднавши його з вправами. Навіть найпростіші рухи можуть бути еквівалентні спортивному навантаженню, якщо виконувати їх з максимальною віддачею.

6. Займайтеся тим, що вам подобається. Студенти під час сесії знаходять час, щоб подивитися улюблений фільм. Так і ви будете знаходити час на спорт, якщо займетеся чимось дійсно цікавим.

7. Купуйте абонемент в спортзал. Як не дивно, гроші один з найдієвіших стимулів. Багато людей починають займатися спортом просто тому, що «все вже сплачено», а потім пристосовуються до процесу і отримують задоволення. Крім цього, інструктори в спортзалах можуть підібрати для вас оптимальну кількість навантаження, враховуючи ваш стан здоров'я.

8. Знайдіть собі «друзів по спорту». Виконувати вправи разом з кимось завжди веселіше, ніж на самоті. Ви будете стимулом один для одного.

9. Переміщайтеся активніше. Вам дійсно потрібно використовувати машину кожен раз, коли в холодильнику закінчується молоко? А як щодо того, щоб пройтися до магазину пішки? Доведено, що при ходьбі людина використовує найбільшу кількість м'язів. Виконуючи зайву сотню кроків щодня, ви будете поступово зміцнювати власний організм.

10. Навчіться говорити «ні». Якщо щось постійно відволікає вас від занять спортом, можливо, саме час переглянути життєві цілі. Відмовляйтеся від зайвої роботи, непотрібних зустрічей, неприємних людей і направляйте цей час на спорт. Позитивні результати не змусять себе чекати.

І пам'ятайте - починати треба прямо зараз.

Статті до теми:

Спортивні клуби, фітнес центри у Рівному

Секс – універсальні ліки

Як залицятися красиво





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ