Ми у Facebook
16.02.2016, 20:00

Як скласти посівний календар самостійно

Якщо ви хочете розрахувати собі найточніший індивідуальний графік садово-городніх робіт відповідно з погодою, місцевими умовами та власними потребами, не забудьте звернути увагу на місячний календар і проходження Місяцем знаків Зодіаку.
Адже досвідчені садівники, городники, дачники, любителі квітів при плануванні посівних робіт звертають увагу не тільки на погоду, а й на фазу Місяця.

Все, що росте над землею (вершки), досвідчені садівники-городники радять садити й сіяти у першій-другій чверті (фазі) Місяця від Молодика до Повні. Тобто, якщо вам треба отримати багато соковитої зелені, квітів та врожай плодів, садіть, сійте й пересаджуйте у цей період.

А все, що росте під землею (корінці, цибуля, бульби та коренеплоди), краще садити й сіяти у другій-третій чверті (фазі) Місяця — від Повні до Молодика, коли він спадає.

Найбільш несприятливий час для посівних робіт – Новий Місяць (Молодик). Тоді краще взагалі нічого не сіяти й не садити. У кращому випадку насіння просто “сидітиме” в землі й довго не проростатиме. У гіршому – за цей період насінини можуть висохнути або паростки будуть слабкими, хворітимуть, відставатимуть у розвитку й навіть загинуть.

А в Повний Місяць (Повню) – садити-сіяти можна, хоча краще дати рослинам час перебудуватися з вершків на корінці.

Плануючи роботи в саду, на городі, на дачі, доглядаючи за кімнатними рослинами, можна поцікавитись, у якому знаку зодіаку буде в той день Місяць. Вважається, що:

- найбільш родючі знаки Зодіаку – Рак, Скорпіон, Риби (всі знаки води).
- знаки середньої родючості (нейтральні) – Телець, Терези, Стрілець, Козеріг.
- безплідні знаки Зодіаку – Водолій, у меншій мірі Лев, Овен, Близнюки, Діва.

Якщо Місяць в Овні, у ці дні найкраще сіяти те, що швидко росте й відразу ж вживається в їжу.

Місяць у Тельці - посіяні та посаджені овочі дають непоганий врожай, рослини виростають міцні та невисокі.

Місяць у Близнюках сприяє полуницям, суницям, квасолі, гороху, огіркам, гарбузам, усім витким і кучерявим рослинам та квітам.

Місяць у Раку стимулює помідори, перці, гарбузові культури, але в ці дні не рекомендується саджати культури, сильний ріст яких у висоту небажаний (будуть витягуватися).

Місяць у Леві: рекомендується садіння ягідних та декоративних кущів і низькорослих дерев.

Місяць у Діві: добре садити все декоративне, але щедрого врожаю плодів та ягід не чекайте.

Місяць у Терезах: добре садити картоплю і будь-які квіти.

Місяць у Скорпіоні сприятливий для всіх соковитих плодів, помідорів, перців, цибулі, огірків, гарбузових, баштанних культур, лікарських рослин та запашних трав.

Місяць у Стрільці стимулює рослини, які повинні рости в висоту.

Місяць у знаку Козерога: найкраще вдаються зелень та овочі, призначені для тривалого зберігання.

Місяць у Водолії дуже несприятливий, безплідний період. Нічого садити й пересаджувати не можна – згниє, висохне, буде кволим або не зійде взагалі.

Місяць у Рибах: добре садити все соковите (зелень, салатні культури, ягоди, редиска, але такі плоди погано зберігаються).

Іноді буває, що знак, в якому знаходиться Місяць, та його фаза суперечать одне одному. Наприклад, Місяць у Терезах, що добре для картоплі, але зростає, а нам треба, щоб спадав, бо картопля росте під землею. У такому випадку орієнтуйтеся на знак Зодіаку і менше звертайте увагу на фазу Місяця, радить dachnyky.in.ua. Але робіть це обережно: постарайтеся посадити рослину якомога ближче до сприятливої фази, тобто в останній день перебування Місяця у потрібному знаку Зодіаку.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ