Ми у Facebook
01.03.2016, 18:20

У Сарнах обговорили проблему насильства у сім'ях учасників АТО

27 лютого 2016 року відбулася чергова зустріч жінок воїнів АТО Клубу «Ключ Довіри», де розглядали тему «Протидія насильства в сім’ї».
Проблема викорінення насильства в сім’ї завжди була важливою для нашої країни, а на сьогоднішній день особливо кричущою, оскільки серед причин виникнення таких проявів, крім умов низького рівня життя приєднались глибокі «віруси», наслідки перебування воїнів в зоні АТО. Ці «віруси» руйнують життя та спілкування, майбутнє дітей, які в свою чергу втрачають право жити сім’ї, а разом з ними безпеку, затишок, радість, наснагу до діяльності, в щасливій родині. Актуальність проблеми попередження насильства в сучасному суспільстві зумовлена не тільки збільшенням фактів психологічного, фізичного, сексуального насилля, а і небажанням соціуму розглядати це питання відкрито. Насильство наздоганяє нас усюди. Ним активно пригощає телебачення, ми самі часто стаємо очевидцями хамської поведінки у найрізноманітніших ситуаціях і формах. Запобігання насильству в сім'ї має стати системою заходів із надання соціальної, психологічної, юридичної та іншої допомоги.

Більше новин регіону

В Клубі з’явились нові обличчя. Мірко Надія Іванівна, мама Стасюка Андрія Володимировича, який вже майже 2 роки добровольцем знаходиться на Сході, підкреслила необхідність та потребу в таких зустрічах і наголосила, що якби вони проводились 20 років тому, коли дружини зустрічали своїх героїв з Афганістанської війни, можливо б життя багатьох склалося інакше.

Працюючи в групі психологічної самодопомоги, розглянули «Дерево залежностей», яке формується в ґрунті різних видів насильства та починає зростати з корінням самотності, страху, горя, гніву, злості. Саме ці почуття глибоко ранять душу з раннього дитинства. Не можливість самостійно впоратись з тяжкими процесами, що запускаються при їх накопиченні людина страждає і шукає вихід для самозбереження. Таким виходом можуть стати алкоголь, куріння, наркотики, азартні ігри, жага до грошей, їжа, секс, навіть сліпе кохання або прив’язаність до іншої людини…Поряд страждають близькі та рідні, які намагаються вилікувати прирослу гілку (наприклад алкоголізм), однак часто за довгі безуспішні роки самі несвідомо стають спів залежними. Далі, як говорить народна мудрість «Яблуко від яблуні далеко не падає!» В такому замкненому колі в суспільстві народжується все більше «хворих» дерев з гнилими плодами.

Тільки в теплоті сім’ї, де є повага до родини, де раді один одного бачити і вміють почути — зростають бажані діти у внутрішній світ яких закладаються почуття довіри, захищеності, власної гідності , впевненості...такі почуття є запорукою доброти, надії, благості, миру, гармонії, вмінням любити та бути терпимими до інших.

Сарненщина просить узаконити нелегальних бурштинокопачів

Шановні жінки, приходьте на засідання Клубу «Ключ Довіри», звертайтеся за індивідуальними консультаціями і пам’ятайте: «Де щаслива жінка, завжди буде щаслива родина».

Зустріч відбулася за ініціативи Сарненської міської ради, підліткового клубу «Юність» на базі МБК по вул. Толстого, 22/а та підтримки Сарненського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Контакти: Сарненський РЦ СССДМ, 34500, вул. Суворова, 8, м. Сарни, тел. 3-46-36, моб. 0509570048
Оксана Скуловець, директор
Сарненського РЦ СССДМ






На правах реклами