Ми у Facebook
04.03.2016, 15:20

Повернути понад 3 мільйони гривень вимагатимуть в екс-керівника колись успішного підприємства Рівненщини

Мова йде про колишнього гендиректора Рівненського раідозаводу Юрія Бойка. Прокуратура Рівненської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно нього.
Як інформує прес-служба Рівненської обласної прокуратури, керівник радіозаводу здійснив низку збиткових фінансово-господарських операцій та продав сім виробничих приміщень заводу вартістю 40 мільйонів гривень. Це призвело до припинення його діяльності. Цим, вважають у покуратурі, гендиректор довів підприємство до банкрутства, завдавши при цьому великої матеріальної шкоди державі (контрольний пакет акцій ПАТ "Рівненський радіозавод" належить державі) - на понад 3,2 мільйона гривень.

Хлопця, який зник безвісти, знайшли повішеним на Рівненщині

За цим фактом ще торік відкрито кримінальне провадження за статтею 219 Кримінального кодексу України "Доведення до банкрутства". Тож, якщо вчинення злочину доведуть у суді, екс-керівника радіозаводу можуть покарати штрафом від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, позбавити права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Обвинувальний акт у цій справі направлено до суду. А щоб стягнути з екс-гендиректора збитки, завдані державі, прокуратура Рівненщини також подала цивільний позов.

Майно колишнього керівника радіозаводу ще торік арештовано. Також арешт накладено на приміщення радіозаводу.

На Рівненщині у дитини на вулиці відібрали телефон

Нагадаємо, що Юрій Бойко, коментуючи торік цю справу "Рівне вечірнє", заперечував свою вину. Пояснював, що "завод не був доведений до банкрутства зумисне — про це є офіційний висновок ліквідатора", і що "завод став банкрутом, коли припинив працювати на оборонну галузь". Також він запевняв, що більшість майна заводу було продано, коли він був повністю у державній власності.









На правах реклами