Ми у Facebook
20.03.2016, 10:00

З чиєї вини впав кран на будівництві у Рівному

16 березня близько обіду у Рівному в районі автовокзалу впав баштовий кран КБ-408, встановлений на будівництві торгово-офісного центру.
Внаслідок падіння металоконструкції крана значно пошкоджені, проте ніхто з працівників, які працюють на об’єкті, а також з перехожих не постраждав. Неушкодженими виявилися також споруджувана будівля та прилеглі будівлі.

Будівельний кран, який впав у Рівному, мали демонтувати ще 8 березня

Зі слів власника крана, керівника ПП «Західкран», падіння відбулося при демонтажі крана, хоча очевидці стверджують, що в цей день кран працював на будівництві. З його ж слів, демонтаж проводили працівники приватного підприємця з міста Луцька.

Слід зазначити, що даний будівельний кран перевірявся Управлінням Держпраці у Рівненській області в лютому місяці 2016 року при всебічній перевірці ПМП-фірма «Спецрембуд», яка є генпідрядником на споруджені даного торгово-офісного центру.

ФОТО: у Рівному біля автовокзалу впав будівельний кран

В ході перевірки були виявлені серйозні порушення. Наприклад, крану не було проведено позачерговий технічний огляд після установки на об’єкті. Також не було у робітників й дозволу на пуск в роботу після монтажу, пов’язаного із встановленням крана на новому місці, а до підвішування вантажу на гак вантажопідйомного крана допущені працівники, які не мають фахової підготовки стропальника, а також інші порушення нормативно-правових актів.



Керівник підприємства був попереджений про необхідність негайної зупинки роботи із застосуванням баштового крана КБ-408 на об’єкті будівництва торгово-офісного центру, починаючи з 14 год. 00 хв. 08.02.2016, про що був складений припис та акт перевірки.

В цей же день директором ПМПФ «Спецрембуд» був виданий наказ про негайну зупинку будівельно-монтажних робіт. Проте роботи були самовільно поновлені, а порушення не усунуті.

Управлінням держпраці у Рівненській області створюється комісія, за участю експертів, яка має з’ясувати обставини та причини даного інциденту.

Джерело: http://rv.dsp.gov.ua/2016/01/19/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/





На правах реклами